22 april 2024
Sabine

Zie het als baktherapie

Koken en bakken doen sommigen sowieso al graag, maar wist je dat het ook nog eens goed is voor je mentale gezondheid? Dit blijkt uit onderzoek.

Het onderzoek

Heb je een beetje last van een dipje? Dan zou het helemaal niet zo’n gek idee zijn om een nieuw recept te proberen. Bakken en koken is namelijk goed voor je. Dit blijkt uit onderzoek.

Het desbetreffende onderzoek werd gepubliceerd in the Journal of Positive Psychology en hierin kwam naar voren dat mensen zich relaxter en gelukkiger voelen wanneer ze elke dag wat creatiefs doen in de keuken. De onderzoekers volgden twee weken lang bijna 700 mensen. Het bleek dat de mensen die elke dag iets bakten of kookten, enthousiaster waren over hun bezigheden van de volgende dag dan mensen die niet met enig regelmaat in de keuken zwoegen.

Persoonlijke groei
Mensen die elke dag iets creatiefs deden, en daar vallen bakken en koken ook onder, bleken uit de gegevens van het onderzoek ook meer persoonlijke groei te ervaren. De participanten werden gestimuleerd om de volgende dag ook iets creatiefs te doen wanneer ze dat de dag ervoor ook hadden gedaan.

Lees ook: Bakken met de kids: makkelijke petit-beurretaart

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Smithsonian MagBeeld: Tyson (Unsplash)