Sabine
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 3 eierdooiers
  • 40 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter volle melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • Voor het glazuur:
  • 100 gram poedersuiker
  • Scheutje water
  • Oranje kleurstof

Zelf gemaakt is nog lekkerder dan uit de winkel

Het is aankomende zaterdag weer zover: Koningsdag. Om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren, eten we graag een gebakje. Een tompoes, welteverstaan. En je kunt ze natuurlijk bij de bakker halen, maar je kunt ook zelf oranje tompoezen maken! 

Zo maak je zelf oranje tompoezen:

  • Doe de eierdooiers samen met de suiker en de bloem in een grote kom en meng dit met een handmixer tot een glad beslag.
  • Breng de melk samen met een vanillestokje erin aan de kook. Verwijder het vanillestokje zodra de melk kookt. Schraap het merg uit het stokje en doe dit terug in de melk.
  • Schenk de melk bij het eiermengsel en blijf goed roeren. Giet het geheel weer terug in de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm nu de oven voor op 220 °C.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg op. Prik hier met een vork gaatjes in. Bak ze in 12 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen de poedersuiker met het water en voeg de kleurstof toe totdat je een mooie oranje kleur krijgt.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven en snijd ieder plakje doormidden. Besmeer de helft van de plakjes met het glazuur en de andere helft met de room. Dek ieder plakje met room af met een plakje met glazuur. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zo maak je het favoriete toetje van koningin Máxima

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Archief Kookfans |Beeld: Adobe Stock