Ingrediënten
  • Voor de dulce de leche:
  • Blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • Voor de panqueques:
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 160 milliliter volle melk
  • 160 milliliter water
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • Poedersuiker, ter garnering (optioneel)
15 min. + 3 uur wachttijd min.
2 pers.

Een echt Argentijns dessert!

Waarmee onze koningin haar zoete trek stilt? Volgens Delicious Magazine is Máxima doel op panqueque y dulce de leche, een heerlijk nagerecht uit Argentinië. Voor deze pannenkoekjes met zoete melkcrème heb je gelukkig geen paleiskeuken nodig. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.

Máxima’s lievelingstussendoortjes

Het Argentijnse dessert is een van de gerechtjes die koningin Máxima graag tussendoor eet, maar ook de oer-Hollandse kroket en bitterbal heeft ze hoog in het vaandel staan. Verder schijnt ze graag een bakje ijs naar binnen te lepelen. Haar maaltijden houdt Máxima vaak gezond – veel groenten en vis – om haar prachtige figuur te behouden. Om dan af en toe te genieten van een heerlijk nagerecht als deze pannenkoekjes.

Zo maak je de panqueque y dulce de leche:

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

  • Maak eerst de dulce de leche, de melkcrème. Verwijder hiervoor het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet het blik in een pan met ruim water en zorg ervoor dat hij volledig onder water staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur lang koken. Houd dit proces goed in de gaten: het blikje moet voortdurend onder water blijven staan, dus voeg extra water toe indien nodig.
  • Laat het blikje volledig afkoelen – de dulce de leche is klaar.
  • Maak de pannenkoeken. Meng de bloem, melk, water, eieren en een snufje zout.
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het pannenkoekenbeslag en roer totdat alles net gemengd is: Te lang roeren maakt de pannenkoeken rubberachtig.
  • Dek de kom af en zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan op halfhoog vuur. Vet de pan eventueel goed in met een bakkwast.
  • Giet 1/4 van het pannenkoekenbeslag in de pan, draai rond zodat er een egale pannenkoek ontstaat. Laat beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal met de rest van het beslag, totdat je vier pannenkoeken hebt.
  • Verdeel de dulce de leche uit het blikje over de pannenkoeken. Vouw de pannenkoeken dan in vieren en bestrooi met poedersuiker.
  • Eet smakelijk!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hispanic Kitchen (@hispanickitchen)

 Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Ook lekker: kokospannenkoekjes met glazuur en kokosrasp

Bron: Hispanic Kitchen, Laura’s Bakery, Delicious Magazine | Beeld: © RVD – Z.M. de Koning

Ingrediënten
  • Voor de dulce de leche:
  • Blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • Voor de panqueques:
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 160 milliliter volle melk
  • 160 milliliter water
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • Poedersuiker, ter garnering (optioneel)