10 min.
1 pers.

Snel, makkelijk en heerlijk zoet

Ben jij dol op koffie en vanille? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een simpel recept voor je waarmee je binnen tien minuten je eigen vanille latte kunt maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Waar wacht je nog op?

 

*Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel. 

Zelf voor barista spelen

Bijzondere koffies zoals een vanille latte kun je vaak bestellen bij koffietentjes. Daar hangt dan wel een prijskaartje aan, dus het is niet iets wat je iedere dag even doet. Dit recept is ideaal voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van luxe koffies en ze dan ook het liefst elke dag drinkt. Het zorgt er op de lange termijn ook nog eens voor dat je flink wat geld bespaart. Win-win!

Zo maak je een ijskoude vanille latte

  • Gooi de witte kristalsuiker en het water in een steelpannetje.
  • Laat het mengsel net zolang opwarmen tot het kookt.
  • Roer het mengsel goed door, totdat de kristalsuiker helemaal is opgelost.
  • Zet het vuur uit en laat de suikersiroop die je nu hebt goed afkoelen.
  • Voeg 1 eetlepel vanille-extract aan de suikersiroop toe.
  • Je hebt nu de basis voor het recept: vanillesiroop. De portie die je hebt gemaakt, is genoeg voor 10 vanille lattes! Bewaar het in de koelkast, dan blijft het een maand houdbaar.
  • Gooi de ijsblokjes in een langwerpig glas.
  • Giet twee shots hete espresso over de ijsblokjes heen, zodat ze een beetje smelten.
  • Voeg 2 eetlepels van je vanillesiroop aan het mengsel van ijs en koffie toe.
  • Voeg de half-half room aan het mengsel toe.
  • Roer alles goed door.
  • Geniet van je vanille latte!

 Lees ook: Recept: donut + koffie = prijswinnende donut latte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Recipe Girl | Beeld: Unsplash, Tabitha Turner

Ingrediënten
  • 200 gram witte kristalsuiker
  • 240 milliliter water
  • 1 eetlepels vanille-extract
  • 8 ijsblokjes
  • 2 shots hete espresso (180 milliliter)
  • 60 milliliter half-half room (je kunt ook 30 milliliter volle melk en 30 milliliter room mengen)