Ingrediënten
  • 180 gram gezouten boter
  • 600 gram kristalsuiker
  • 165 milliliter koffiemelk
  • 340 gram chocoladeschilfers
  • 200 gram marshmallowcrème
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Grote glazen schaal
  • Keukenthermometer
  • Ovenschaal van minstens 20x20 centimeter
  • Bakspray
Jasmijn
25 min.
36 pers.
Ingrediënten
  • 180 gram gezouten boter
  • 600 gram kristalsuiker
  • 165 milliliter koffiemelk
  • 340 gram chocoladeschilfers
  • 200 gram marshmallowcrème
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Grote glazen schaal
  • Keukenthermometer
  • Ovenschaal van minstens 20x20 centimeter
  • Bakspray

Een heerlijke traktatie met maar een paar ingrediënten

We hebben allemaal weleens van fudge gehoord. De snack kan op veel verschillende manieren worden gemaakt, onder andere met pindakaas en koekjesdeeg. Voor deze zogeheten fantasiefudge heb je onder andere vanille-extract en marshmallowcrème nodig. Makkelijk te maken en geschikt voor grote groepen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Van verpakking naar magnetron

Oorspronkelijk stond dit recept op de achterkant van een verpakking van Marshmallow Creme in Amerika. Wij laten je de versimpelde magnetronversie zien, waar iedereen mee aan de slag kan. Je hoeft dus geen keukenprins of -prinses te zijn om deze fudge te maken. Bovendien kost dit recept weinig tijd en weten we zeker dat het bij veel mensen in de smaak zal vallen!

Zo maak je het:

  • Doe de boter in een schaal en zet hem in de magnetron.
  • Kies voor een middelhoge temperatuur en laat de schaal net zolang in de magnetron staan tot de boter volledig gesmolten is.
  • Haal de schaal uit de magnetron en voeg de suiker en de melk toe. Klop dit goed door elkaar.
  • Zet de schaal weer in de magnetron, kies voor de hoogste temperatuur en laat hem 3 minuten opwarmen.
  • Roer de inhoud van de schaal goed door en laat hem nog weer 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron opwarmen.
  • Herhaal de vorige stap: roeren en nog een keer kort opwarmen.
  • Meet de temperatuur van de mix met de keukenthermometer. De temperatuur moet rond de 110 graden Celsius liggen.
  • Als de mix nog niet de juiste temperatuur heeft: laat hem nog weer 1 tot 2 minuten opwarmen in de magnetron.
  • Haal de schaal uit de magnetron en voeg de chocoladeschilfers aan de mix toe.
  • Roer het geheel goed door, net zolang totdat de chocolade volledig is gesmolten en de mix helemaal glad is.
  • Voeg de marshmallowcrème en het vanille-extract aan de mix toe.
  • Roer het geheel nogmaals goed door, dit keer net zolang totdat je geen witte stroken meer ziet.
  • Spray de ovenschaal goed in met de bakspray.
  • Giet de fudgemix van de glazen schaal in de ovenschaal. Strijk de bovenkant van de mix glad.
  • Laat de fudge ongeveer een uur afkoelen en snijd hem in kleine stukjes.
  • Uitdelen en genieten maar!

Lees ook: Feit of fabel: helpen marshmallows tegen kiespijn?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Recipe Girl | Beeld: Pixabay