10 min + koelen min.
4 pers.

I’m loving it!

Vind jij de fritessaus van McDonald’s ook altijd om te smullen? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben het recept gevonden waarmee je het helemaal zelf maakt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Speciale sauzen

Bij de McDonald’s hebben ze een breed assortiment aan sauzen. Naast de bekende fritessaus vind je er ook ketchup, barbecuesaus, mosterdsaus, kerriesaus, chili dip en de zoetzure saus – dat recept vind je hier. Hoewel de fastfoodketen mysterieus doet over de recepten, zijn er op het internet een hoop mensen die de sauzen precies na weten te maken. Scheelt ons weer een tripje naar de McDrive!

Zo maak je de fritessaus van McDonald’s:

  • Snipper de ui en laat het in de olie, kurkuma en een klein beetje zout karamelliseren in een pan. Let op: de ui mag niet bruin worden.
  • Snijd de harde kant van de dille en knip het grof.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten, waaronder de suiker, tot een gladde saus.
  • Voeg eventueel wat zout en peper nodig om de fritessaus meer op smaak te brengen.
  • Laat het een paar uur in de koelkast rusten.
  • Serveer het met versgebakken frietjes.
  • Genieten maar!

Dit mag je niet vergeten: zo maak je de krokante frietjes van McDonald’s

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Brett Jordan

Ingrediënten
  • 1 zoete ui
  • 200 milliliter neutrale olie (geen olijfolie)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels dragonazijn of blanke azijn met 3 dragontakjes
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • 1 eetlepel ketchup
  • Half bosje dille
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels suiker
  • Zout en peper