Maayke

Met dit recept smaken frietjes net als bij de McDonalds

Eerlijk is eerlijk, als we mogen kiezen tussen de ‘gewone’ frietjes uit de frituur of de Franse frietjes van de McDonalds®, dan is de keuze snel gemaakt. Maar hoe krijgen het voor elkaar om die precies goed gebakken, goudgele frietjes thuis te bereiden? Zoek niet verder, want wij delen met jullie hét geheim!

Misschien kost het iets meer tijd dan frituren, maar voor de smaak is het de tijd zeker waard!

Wat heb je nodig?

  • 750 gram aardappelen
  • 1000 milliliter water
  • een halve eetlepel baking soda
  • 1 eetlepel zout
  • 2 1/2 eetlepel suiker
  • zeezout naar smaak

Dit moet je doen:

  • Schil de aardappel en snijd ze in de lengte in dunne repen van ± 2 centimeter dik.
  • Leg de aardappelrepen in een kom met water en week ze minimaal 30 minuten en was ze vervolgens een aantal keer tot het water weer helder is.
  • Voeg in een grote pan 1000 milliliter water en voeg hier de baking soda, een eetlepel zout en het suiker aan toe. Mix goed door elkaar.
  • Zet de pan op laag vuur en kook de aardappelrepen 15 tot 20 minuten.
  • Leg de repen los van elkaar op een ovenrek en zet in de koelkast voor minimaal één uur.
  • Zet de frituur aan op een temperatuur van 130 graden. Frituur de frietjes 6 tot 8 minuten tot ze goudgeel van kleur worden.
  • Haal de frietjes uit de frituur en dep ze droog met wat keukenpapier.
  • Zet de temperatuur van de frituur nu op 170 graden en frituur de frietjes voor een tweede keer ± 5 minuten. Wacht tot de korst knapperig en goudbruin van kleur is.
  • Maal ondertussen in een vijzel wat zeezout. Haal de frietjes uit de frituur en breng ze op smaak met het zout.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is hét geheim om de perfecte Wiener Schnitzel te bakken!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Yummylicious | Beeld: videostill, YouTube