Gouda of Gruyère? Met deze app identificeer je elke kaas

Jaimy Boer

Easy, cheesy!

Heb je weleens voor het kaasschap gestaan en dat je door alle soorten niet meer wist welke je moest hebben? Een brie is nog wel te herkennen, maar een Gruyère is een heel ander verhaal. Deze kaasproblemen zijn voorbij met de komst van Sheezam: een app waarmee je eke kaas kunt identificeren.

Sheezam

We waren al bekend met Shazam, een app waarmee je muziek kunt opnemen en daardoor meer informatie krijgt over een liedje. Sheezam lijkt daar veel op, alleen dan is het gefocust op kaas. Je maakt een foto en de app geeft je meteen alle informatie over de betreffende kaas.

9000 foto’s

De app heeft een database met meer dan 9000 foto’s van verschillende kazen en kan daardoor (bijna) elke kaas herkennen. Hij vergelijkt de foto met zijn database, en kijkt naar belangrijke kenmerken zoals de grootte, vorm van de mal en de manier waarop eventuele vlekken in de kaas zijn gerangschikt.

Nog meer extra’s

Naast dat je een goed verhaal hebt op verjaardagen – je weet immers alles over de kazen die je serveert – geeft de app je ook nog eens advies welke wijn het beste bij de kaas past. Zo sla je de plank dus ook niet mis bij de wijnen.

Grote hit

In Frankrijk is de app op dit moment een grote hit – en wij snappen dat heel goed. Sheezam is op dit moment alleen beschikbaar in Frankrijk, maar wij hopen dat het ook snel naar Nederland komt. Het maakt het kopen van kaas een stuk makkelijker!

Lees ook: Handig: zo kun je kaas het beste bewaren

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro UK | Beeld: Pexels