Rowan Hattu
1 uur 15 min.
1 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram hazelnoten
  • 80 gram maple syrup
  • 30 gram cacaopoeder
  • 80 gram kokosmelk uit blik (kokosschuim)

Lekker, gezond en supermakkelijk om te maken

Nadat er deze week naar buiten kwam dat er waarschijnlijk een Nutellatekort aan komt, willen we natuurlijk allemaal weten hoe we onze eigen Nutella kunnen maken. Jammer genoeg is het recept voor de originele Nutella uiterst geheim, maar gelukkig weten wij wel hoe je Nutella zo goed mogelijk kunt na bootsen.  

Gezonde variant

Nutella is natuurlijk een heleboel suiker in een potje: hartstikke ongezond dus. Gelukkig kun je ook een gezondere variant van Nutella maken, en laten wij daar nou nét het recept voor hebben. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk om te maken. Nou ja, de namaakvariant dan. Wij vertellen je hoe je binnen een mum van tijd heerlijke, eigen gemaakte, gezonde Nutella op je brood hebt.

Kokosschuim

Het is alvast goed om te weten dat het kokosschuim in de receptenlijst zelf gebrouwen is. We weten dat het misschien wat ingewikkeld klinkt, maar het is super simpel. Je koopt een blik kokosmelk en laat dit een tijdje staan, waardoor er een schuimlaagje ontstaat. Dit schuimlaagje is het kokosschuim en zorgt voor de gezonde twist aan je Nutella.

Zo maak je je eigen gezonde Nutella

  • Haal de bakplaat uit de oven en bedek de bakplaat met wat bakpapier.
  • Verwarm dan je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Zorg er dan voor dat je de rauwe hazelnoten verspreidt over de gehele bakplaat.
  • Stop vervolgens de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de hazelnoten gedurende vier minuten.
  • Na de vier minuten haal je de bakplaat uit de oven en draai je de hazelnoten om.
  • Zorg er dan ook meteen voor dat je je bakplaat andersom de oven weer in doet en rooster ze dan weer voor vier minuten.
  • Zijn je hazelnoten klaar? Haal ze dan uit de oven en laat ze minstens een uur afkoelen.
  • Doe ze daarna in een blender of hakmolen en maal ze helemaal fijn.
  • Voeg hier dan de maple syrup, cacaopoeder en kokosmelk aan toe en roer dit totdat je een gladde chocoladepasta hebt.
  • Tada! Geniet van je zelfgemaakte Nutella.

Ook lekker: Recept: krokante uienringen met mozzarella

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay