Redactie Kookfans
60 + 30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 2 forse witte (of gele) uien
  • 3 plakken mozzarella tostikaas
  • 250 gram bloem
  • 5 eieren
  • 230 gram paneermeel
  • Optioneel: olie om in te frituren
  • Optioneel: saus naar smaak

Deze kazige snacks zijn perfect voor de vette trek

Af en toe eens even lekker snacken? Dat moet kunnen. En vaak gaan we in deze gevallen voor een snelle vette hap. Niks mis mee! Deze heerlijk kazige uienringen met mozzarella zijn perfect als bijgerecht of als snack voor tussendoor.

Zo maak je de uienringen met mozzarella:

  • Pel de uien en snijd over de breedte ringen van ongeveer een centimeter dik uit. Haal de ringen voorzichtig uit elkaar zodat ze intact blijven.
  • Snijd de mozzarella ook in repen van een centimeter breed.
  • Plaats op een schaal een kleinere ring van de ui in het midden van een grotere ring. Vul de ruimte tussen de twee ringen op met een of meerdere repen mozzarella.
  • Herhaal deze stap tot je door je ui en mozzarella heen bent. Zet nu de schaal een uur lang in de vriezer.
  • Pak drie diepe borden en vul één bord met de bloem, één met de geklutste eieren, en één met het paneermeel.
  • Haal nu elke ui-en-mozzarella-ring eerst door de bloem, vervolgens door het ei, en tenslotte door het paneermeel.
    • Tip: nu is het tijd om te frituren. Zet de ringen tot ze de frituur ingaan even terug in de vriezer. Zo hoef je minder te haasten.
  • Verhit een grote pan met olie tot 180°C en doe hier per keer een paar gepaneerde uienringen in.
  • Haal de uienringen weer uit de olie als ze goudbruin en knapperig zijn. Let op dat je ze niet te lang frituurt, want dan kan de kaas eruit gaan lopen.
  • Zet de gefrituurde uienringen even op een keukenpapiertje zodat het ergste vet eraf kan druipen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kazige kip quesadillas

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty.co | Beeld: Pexels, Alejandro Aznar