Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes ham
  • 4 plakjes kaas
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • Olie om te bakken
  • Zout en peper
  • DIJONSAUS
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk (Arla)
  • 3 eetlepels Dijon-mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper
Rowan Hattu
20 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes ham
  • 4 plakjes kaas
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • Olie om te bakken
  • Zout en peper
  • DIJONSAUS
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 milliliter melk (Arla)
  • 3 eetlepels Dijon-mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper

Dit moet je proberen!

Kaasliefhebbers opgelet! Als jij groot kaas liefhebber bent, is de kans groot dat jij ook kan genieten van een heerlijk stukje cordon bleu. Enne, ook wij maken ons hier schuldig aan! Maar wist je dat je ook heel makkelijk zelf een cordon bleu kan maken? Wij leggen je uit hoe.

Zo maak je je eigen cordon bleu

  • Allereerst snijd je voorzichtig alle kipfilets open.
  • Daarna maak je de kipfilets nog platter door middel van een vleeshamer.
  • Hierdoor kun je de kipfilet straks goed oprollen.
  • Dan is het tijd om je voor te bereiden op het paneren.
  • Allereerst zet je de borden klaar: 1 bord met bloem, 1 diep bord met geklutste eieren en 1 bord met panko (of paneermeel).
  • Dan voeg je aan alle borden peper en zout toe.
  • Vervolgens leg je een plakje ham in het midden van de kipfilet.
  • Daarna doe je de kaas erop en rol je het geheel dicht.
  • Wil je extra zekerheid hebben dat-ie goed dicht zit? Wikkel hem dan dicht met wat keukentouw.
  • Dan pak je een koekenpan en verhit daar wat zonnebloemolie in.
  • In de tijd dat de zonnebloemolie heet wordt, bedek je de cordon bleu met wat bloem, ei en panko.
  • Druk het daarna goed aan en bak het vervolgens in 15 minuten goudbruin.
  • Ondertussen maak je wat Dijon-saus.
  • Zet een sauspan op een medium hoog vuur en smelt de boter.
  • Daarna voeg je bloem toe aan de pan en roer dit goed door totdat het allemaal gemengd is.
  • Giet er dan telkens een beetje melk bij.
  • Roer vervolgens de Dijon-saus goed door, totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
  • Voeg dan de mosterd, knoflookpoeder, Parmezaanse kaas en wat peper toe.
  • Serveer de cordon bleu dan met een flinke schep van de Dijon-mosterdsaus, en bestrooi het met wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Spaghetti is duurder dan macaroni in de supermarkt: hoe komt dat?

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock