Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 115 gram ongezoute boter, op kamertemperatuur
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • Voor de vulling:
  • 80 milliliter water
  • 115 gram boter
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 170 gram pure chocolade, in stukjes
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille
  • Zout
  • 3 grote eieren
  • Frambozen, ter garnering
  • Poedersuiker, ter garnering
Marlieke
1 uur 30 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taartbodem:
  • 115 gram ongezoute boter, op kamertemperatuur
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • Voor de vulling:
  • 80 milliliter water
  • 115 gram boter
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 170 gram pure chocolade, in stukjes
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille
  • Zout
  • 3 grote eieren
  • Frambozen, ter garnering
  • Poedersuiker, ter garnering

Je zoete trek is snel gestild met deze heerlijke chocoladetaart

Chocoladetaartrecepten hebben we nooit genoeg. Toegegeven: de gesmolten chocolade uit de kom likken tijdens het bakproces is misschien wel waar we het meeste naar uitkijken. Maar ook het resultaat mag er zijn! Vooral bij deze chocoladetaart met een fluweelzachte vulling. Gegarneerd met frambozen ziet deze taart er ook nog eens chic uit. Ga jij hem binnenkort proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat ga je doen?

  • Begin met het bereiden van de taartbodem. Doe de boter in een mengkom en zeef de poedersuiker boven dezelfde kom. Klop de boter en de poedersuiker op met een mixer tot het mengsel zacht is geworden.
  • Klop in een andere schaal het ei op en voeg beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Blijf mixen.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder boven de kom met het botermengsel. Voeg ook een snufje zout toe. Roer het deeg door met een spatel tot de cacaopoeder evenredig is verdeeld. Wikkel dan het deeg in plastic en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een (lage) taartvorm van 23 centimeter doorsnede in.
  • Rol het gekoelde deeg uit tot een grote cirkel en verplaats deze naar de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig aan op de bodem en langs de zijkanten van de pan. Snijd eventuele uitstekende stukken deeg af. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak de taartbodem 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur vervolgens naar 150°C.
  • Maak de taartvulling. Zet een (saus)pan op hoog vuur en meng hierin het water en de boter. Laat koken. Voeg de oploskoffie toe en blijf roeren totdat de koffie is opgelost. Zet het vuur vervolgens uit.
  • Meng de chocolade, suiker en vanille in een kom en schenk het warme botermengsel hier overheen. Roer goed door totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel begint te glanzen.
  • Voeg de 3 eieren toe en roer het mengsel nogmaals goed door. Stort dan de vulling op de taartbodem en strijk glad. Bak de taart nog eens 12 tot 15 minuten in de oven. De chocoladevulling moet dan wat steviger zijn geworden, maar mag nog steeds een beetje puddingachtig zijn.
  • Laat de chocoladetaart 30 minuten afkoelen. Garneer met frambozen en poedersuiker.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: kersentaart met zure room

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty