60 min.
8 pers.

Deze taart heeft een heerlijke custardvulling

Het kersenseizoen is aangebroken en dat geeft ons weer een goed excuus om deze heerlijke vrucht in onze baksels te doen. Onlangs stuitten we op dit recept voor deze heerlijke kersentaart. Door de vulling te maken met zure room, wordt de taart extra lekker.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe het taartdeeg in een taartvorm (20 cm) en druk het taartdeeg ook tegen de randen van de taartvorm aan. Doe daarna de meeste kersen erin.
  • Doe de zure room, eieren, kristalsuiker, maizena en het vanille-extract in een kom en klop dit met een handmixer tot een luchtig geheel.
  • Schenk het beslag in de taartvorm.
  • Verdeel de kersen over het beslag en druk een beetje aan.
  • Bak de taart zo’n 40 minuten in de oven.
  • Laat de kersentaart afkoelen en zet daarna nog 4 uur in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Traditionele Zeeuwse bolussen

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Yum Secret | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Kant-en-klaar taartdeeg
  • 300 gram zure room
  • 2 grote eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 theelepels maizena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram kersen, ontpit