Sabine
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 240 millilter melk
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • Snufje zout
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • boter om te bakken

Deze zebra-pannenkoeken zijn een lust voor het oog (en je maag)

In eerste instantie is het belangrijk dat je pannenkoeken lekker smaken, maar we weten dat het oog (en anders Instagram wel) ook wat wil. Deze zebra-pannenkoekjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Zeef alle droge ingrediënten, op de cacao na, en meng ze in een kom.
  • Klop het ei los in een klein kommetje en voeg dit toe aan de droge ingrediënten samen met de melk en het vanille-extract. Roer met een garde tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Doe een vijfde van het pannenkoekenbeslag apart in een kommetje en doe hier de cacao bij. Roer tot de cacao volledig is opgenomen door het beslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep een flinke schep van het pannenkoeken beslag in de pan. Doe daarna een theelepel in het cacaobeslag en schep een beetje van het beslag op. Verdeel dit daarna in een zebra-patroon over je pannenkoek. Doe dit een aantal keer zodat er een leuk motiefje op je pannenkoek ontstaat. 
  • Bak de pannenkoek op laag vuur tot de bovenkant droog is. Draai je pannenkoek daarna om tot de andere kant ook gaar is en leg apart op een bord.
  • Bak daarna een nieuwe pannenkoek en herhaal daarbij bovenstaande stappen. Blijf dit doen tot je beslag op is. Serveer eventueel met aardbeien en stroop. 

Lees ook: 9x de beste recepten voor de lekkerste pannenkoek

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans