Ingrediënten
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 1 kleine broccoli, in roosjes en geblancheerd
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 125 gram champignons
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram crème fraîche
  • 80 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Tjitske
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 1 kleine broccoli, in roosjes en geblancheerd
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 125 gram champignons
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram crème fraîche
  • 80 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zout, peper en paprikapoeder naar smaak

Deze romige quiche is zó lekker!

Eens in de zoveel tijd krijgen we een lezersrecept binnen. Dit zelfgemaakte recept is van een romige quiche gevuld met groente. Een decadent hapje, maar oh zo lekker! Gevuld met broccoli, ui en verschillende champignons is dit een superlekkere hartige taart voor vegetariërs. Ben je een echte vleeseter? Dan misstaat een beetje kip of wat gehakt ook niet in deze quiche.

Deze quiche gaat er sowieso wel in!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Leg de bladerdeeg op je aanrecht om te ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een quichevorm of springvorm in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg.
  • Snijd alle groente in kleine stukjes. Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groente tot het geslonken is.
  • Klop de eieren in een kommetje. Voeg de crème fraîche toe en meng. Voeg ook zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe en meng de geraspte kaas erdoor.
  • Stort de groente op het bladerdeeg en giet het eimengsel erop. Meng nog even kort zodat het ei goed verdeeld is.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten gaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 4 redenen waarom je elke dag broccoli zou moeten eten

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans