Ingrediënten
  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 gram pure chocolade, fijngesneden
  • 100 gram melkchocolade, fijngesneden
  • 100 gram witte chocolade, fijngesneden
  • 50 gram ongezouten macadamianoten, in stukjes (optioneel)
45 min.
21 pers.

Om je vingers bij af te likken!

Voor chocoladekoekjes zijn wij altijd wel te porren. En voor zelfgemaakte chocolade cookies mag je ons ’s nachts wakker maken. Deze zachte chocolate chip cookies met drie verschillende soorten chocolade zijn daar hét voorbeeld van. Heerlijk om te eten en ook nog eens makkelijk om te maken. 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de chocolate chip cookies? 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Doe de boter, kristalsuiker en bruine suiker in een grote kom en mix dit tot een egaal geheel. 
  • Voeg 1 ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen in het beslag. Voeg dan het tweede ei en de vanillesuiker toe en meng opnieuw goed. 
  • Doe de bloem, het bakpoeder en zout in een andere kom en roer door. 
  • Voeg de bloem in drie delen toe aan het suikermengsel en mix alles goed door elkaar. 
  • Voeg de chocolade en macadamianoten toe aan het beslag en meng tot alle chocolade gelijkmatig is verdeeld. 
  • Schep 21 gelijke balletjes uit het beslag. Druk de balletjes een beetje plat en leg ze op de bakplaat. 
  • Bak de koekjes zo’n 13 minuten. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen om te voorkomen dat de zachte koekjes breken. 
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Smeuïge pindakaas chocolade ‘poke’ taart

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Beeld: Kookfans 

Ingrediënten
  • 225 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 390 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 gram pure chocolade, fijngesneden
  • 100 gram melkchocolade, fijngesneden
  • 100 gram witte chocolade, fijngesneden
  • 50 gram ongezouten macadamianoten, in stukjes (optioneel)