Ingrediënten
  • 1 pak chocoladetaartmix
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout
  • 160 gram pindakaas
  • 2 blikken gecondenseerde melk, gezoet
  • 125 gram poedersuiker
  • Koekjes, chocolade of fruit voor de topping (optioneel)
Jaimy Boer
50 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak chocoladetaartmix
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout
  • 160 gram pindakaas
  • 2 blikken gecondenseerde melk, gezoet
  • 125 gram poedersuiker
  • Koekjes, chocolade of fruit voor de topping (optioneel)

Hier wordt iedereen vrolijk van!

Soms is een recept zo lekker en makkelijk, dan móet je het gewoon een keer maken. Dit recept voor pindakaas chocolade ‘poke’ taart is daar een goed voorbeeld van. Het is heerlijk smeuïg, vult een hoop magen en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Laten we beginnen! 

Gebruikers van de mobiele site vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Poke watte?

De taart wordt een ‘poke’ taart genoemd, en dat heeft alles te maken met de manier van bereiden. Met het uiteinde van een houten spatel prik je kleine gaten in de gebakken en afgekoelde taart. Wanneer je hier een glazuur overheen giet, komt dit in de gaten terecht. Hierdoor geef je je taart nog meer smaak, alsof er een vulling in zit. Jummie!

Zo maak je de pindakaas chocolade ‘poke’ taart

  • Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  • Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het beslag 1 theelepel vanille-extract en zout toe voordat je het mengt.
  • Giet het beslag in een ingevette ovenschaal of bakvorm.
  • Bak de cake zoals op de verpakking staat en laat hem volledig afkoelen voor je de volgende stappen uitvoert.
  • Klop de pindakaas en melk tot het volledig is gemengd.
  • Gebruik het uiteinde van een houten lepel om gaten in de taart te prikken. Maak de gaten in een consistente lijn, niet te dicht op elkaar. 10-12 gaten zijn voldoende.
  • Giet langzaam 2 kopjes pindakaasmengsel over de taart en vul elk gat.
  • Zet de taart vervolgens afgedekt in de koelkast, voor 2-3 uur (tot hij koud is).
  • Meng in een medium kom de resterende vanille-extract en het resterende pindakaasmengsel. Klop hier daarna de poedersuiker door zodat het een vloeiende consistentie krijgt.
  • Haal de taart uit de koelkast en giet hier het mengsel over. Verdeel alles tot het een glad geheel is.
  • Voeg eventueel nog toppings toe, zoals koekjes, chocolade of fruit.
  • Serveer direct of bewaar in de koelkast.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: Lotus Speculoos cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: videostill Taste of Home