6 manieren om je aardappelpuree nog lekkerder te maken

Christel

Aan nummer 3 hadden we nog niet eerder gedacht

De tijd van stamppotten en aardappelpuree met rode kool komt er weer aan. Normaal gesproken maken we onze aardappelpuree van kruimige aardappelen met een scheutje melk en een blokje boter. Maar er zijn nog veel meer ingrediënten die je aan je aardappelpuree kunt toevoegen om ‘m nóg lekkerder te maken. Welke dat zijn? We hebben het voor je op een rijtje gezet. 

1. Gebruik verschillende aardappelen

Gebruik niet één soort aardappel voor je aardappelpuree, maar maak het gerecht met verschillende varianten. Maak je aardappelpuree eens van kruimige aardappelen en vastkokende aardappelen. Gebruik bijvoorbeeld Yukon Gold-aardappelen en kruimige roodschillige aardappelen voor je puree. De roodschillige aardappelen geven je gerecht een luchtige textuur en de Yukon-aardappelen zorgen ervoor dat je puree niet te vloeibaar wordt als je er boter en melk aan toevoegt. Ideaal!

2. Voeg zout toe aan het water

Voeg altijd een snuf zout aan het kookwater. Op deze manier kruid je je aardappelen van tevoren al en voorkom je dat je aardappelen flauw smaken. Voeg wel een goede snuf zout toe, omdat je het meeste zout wegspoelt als je de aardappelen afgiet.

3. Voeg bakpoeder toe

Hoewel we bakpoeder meestal alleen aan koekjes- of brooddeeg toevoegen, kun je het ook gebruiken voor je aardappelpuree. Bakpoeder wordt meestal toegevoegd aan baksels die moeten rijzen, maar het kan je aardappelpuree ook luchtiger maken. Til je aardappelpuree naar een hoger niveau door er een snufje bakpoeder aan toe te voegen.

4. Voeg kaas toe

Heb je weleens van Pommes Aligot gehoord? Dit is een Franse aardappelpuree met kaas. Je maakt deze aardappelpuree met boter, slagroom, geraspte kaas, zout en peper. Let op: voeg de kaas altijd in delen aan je aardappelpuree toe, zodat de kaas goed smelt.

5. Voeg geklutst ei toe

Heb je nog aardappelpuree over? Maak er dan ontbijt van. Warm de aardappelpuree op en bereid ondertussen geklutste eieren. Serveer de aardappelpuree met geklutste eieren en wat verse bieslook. Heerlijk!

6. Voeg mayonaise toe

Grote kans dat je er niet meteen aan dacht om mayonaise toe te voegen aan je aardappelpuree. Maar mayonaise kan je puree een stuk luchtiger maken. Voeg een halve eetlepel mayonaise toe aan de puree, roer door en proef. Voeg net zoveel mayonaise toe, tot je blij bent met het resultaat.

Ook lekker: Een voedzame en snelle zalmburger

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasting Table | Beeld: Adobe Stock