Ingrediënten
  • Snuf zout
  • 700 gram champignons
  • 5 eierdooiers
  • 1 ei
  • 110 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • Snuf zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie, grofgesneden
  • 450 gram pasta, bereid volgens de verpakking
Kookfans
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Snuf zout
  • 700 gram champignons
  • 5 eierdooiers
  • 1 ei
  • 110 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • Snuf zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1/2 bosje peterselie, grofgesneden
  • 450 gram pasta, bereid volgens de verpakking

Je mist de spekjes niet in deze champignon-carbonara

Voor een pasta carbonara mag je ons ’s nachts wakker maken. Helaas denken onze vegetarische vrienden daar anders over. Daarom maakten we een vegetarische variant op deze pasta, namelijk: champignon-carbonara! Minstens zo lekker als het origineel.

Wat moet je doen?

  • Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta al dente. Schep de pasta uit het water, gooi het pastawater nog niet weg.
  • Haal de steeltjes van de champignons en halveer de champignons. De steeltjes kun je bewaren en nog een keer gebruiken voor een gezonde omelet. 
  • Doe de eierdooiers en het ei in een kom en klop los. Voeg de parmezaanse kaas langzaam toe en blijf kloppen tot alles goed met elkaar is vermengd. Breng op smaak met een snuf zwarte peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de champignons toe als de olijfolie goed heet is.
  • Bak de champignons bruin. Dit duurt zo’n 10 tot 12 minuten. Roer af en toe.
  • Voeg de sjalot en knoflook toe aan de champignons en draai het vuur laag. Breng op smaak met wat zout.
  • Voeg de pasta toe aan de champignons en voeg zo’n 120 milliliter van het pastawater toe en roer alles goed door elkaar. Draai het vuur en uit en laat de pasta zo’n 5 minuten afkoelen.
  • Voeg een scheutje van het pastawater toe aan het eiermengsel en meng met een garde tot een geheel.
  • Schenk het eiermengsel langzaam bij de pasta, terwijl je met een pollepel blijft roeren.
  • Schenk eventueel nog wat pastawater bij het gerecht als je de saus wat dunner wilt maken.
  • Breng de champignon-carbonara eventueel op smaak met nog wat extra zout en peper.
  • Verdeel de champignon-carbonara over de borden en serveer met wat parmezaanse kaas.

Ook lekker: romige pasta met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Bon Appetit | Beeld: Adobe Stock