Ingrediënten
  • 142 gram ongezoete kokosvlokken
  • 88 gram gepelde walnoten
  • 40 gram chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 grote eieren
  • 237 milliliter melk naar keuze
  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 330 gram aardbeien, in stukjes
10 + 40 min.
8 pers.

Een gezonde cake om je dag mee te beginnen, dat wil toch iedereen?

De een begint zijn dag het liefst met een simpel bammetje, de ander liever met een warm maaltje. Hoor jij nou bij die laatste categorie? Dan is deze heerlijke ontbijtcake met aardbeien en kokos echt wat voor jou. Deze cake is glutenvrij, graanvrij én hartstikke gezond. Hoe je ‘m maakt? Dat lees je hieronder. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de ontbijtcake

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm in en zet opzij.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom: kokosnoot, walnoten, chiazaad, kaneel, baking soda en zout.
  • Klop in een aparte kom de natte ingrediënten: eieren, melk, gepureerde banaan en kokosolie.
  • Meng vervolgens de natte ingrediënten met de droge ingrediënten en voeg daarna de aardbeien toe.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak in de oven tot de bovenkant stevig en goudbruin is gekleurd, zo’n 40 minuten.
  • Serveer heet of warm, of bewaar het in de koelkast en eet het op een later moment.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: gebakken havermout met Nutella en banaan

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Wholesome Delicious| Beeld: Videostill Everyday Keto Recipes

Ingrediënten
  • 142 gram ongezoete kokosvlokken
  • 88 gram gepelde walnoten
  • 40 gram chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 grote eieren
  • 237 milliliter melk naar keuze
  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 330 gram aardbeien, in stukjes