Christel
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram voorgekookte maïsmeel (P.A.N)
  • 1 theelepel zout
  • 450 milliliter water
  • Boter of olie, om in te bakken

Lekker en makkelijk te maken!

In Venezuela worden Arepa’s bij vrijwel elke maaltijd verorberd. De platte maïsbroodjes lijken een beetje op pitabroodjes, maar ze verschillen behoorlijk van smaak. Wel worden ze op dezelfde manier gegeten als pitabroodjes. Het leuke aan Arepa’s is dat je er elke vulling tussen kunt doen. We geven je hieronder een paar suggesties voor een lekkere vulling.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe het maïsmeel en zout in een kom en voeg het water toe. Roer goed en begin daarna te kneden.
  • Kneed het deeg goed en laat daarna 3 minuten rusten.
  • Rol 8 bolletjes uit het deeg en druk daarna plat met je handpalm. De Arepa moet een doorsnede van zo’n 10 centimeter zijn.
  • Doe wat boter of olie in een koekenpan en bak de Arepa’s op een middelhoog vuur. Bak ze goudbruin in zo’n 5 tot 6 minuten per kant.
  • Snijd de Arepa’s daarna doormidden en vul ze met alles wat je maar lekker vindt. Hieronder vind je een paar suggesties: 

Arepa met avocado

  • Plakken tomaat
  • Plakken avocado
  • Geraspte kaas
  • Zout, naar smaak
  • Beetje boter (optioneel)

Arepa met gebakken spekjes

  • Gebakken spekjes
  • Groene salsa
  • Geraspte kaas
  • Chorizoplakjes

Arepa gezond

  • Plakje kaas
  • Plakje ham
  • Gekookt ei, in plakjes gesneden
  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Mayonaise

Ook lekker: Gefrituurde manchego met romescosaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Brownble | Beeld: Videostill YouTube