Christel
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 420 gram tonijn, uitgelekt
  • 2 avocado’s
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Koriander, naar smaak (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak

Klaar in een handomdraai!

Wij eten dolgraag een tonijnsalade als lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten. Je kunt de salade immers op tig manieren bereiden en je flanst het vaak ook snel in elkaar. Ben jij nog op zoek naar een lekkere tonijnsalade? Zoek niet verder en probeer deze tonijnsalade met avocado eens uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Doe in een grote kom.
  • Haal de pit uit de avocado’s en snijd de avocado’s in blokjes. Snipper de rode ui en voeg de avocado, rode ui en tonijn toe aan de komkommer.
  • Voeg de olijfolie, het citroensap, de koriander, het zout en de peper toe en roer tot alles goed met elkaar is vermengd en klaar is Kees!
  • Eet smakelijk!

Variatietip: ook lekker met wat tomaten en geroosterde pijnboompitjes.  

Ook lekker: Ontbijtfritters met tonijn en zoete aardappel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill YouTube