Ingrediënten
  • VOOR HET BESLAG:
  • 250 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade chips
  • 60 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gram So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • VOOR DE VULLING:
  • 12 theelepels So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • VOOR DE CHOCOLADE BOTERCRÈME:
  • 200 gram poedersuiker
  • 150 gram plantaardige boter
  • 50 gram So Vegan So Fine Hazelnootpasta
Jaimy Boer
45 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • VOOR HET BESLAG:
  • 250 gram bloem
  • 175 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade chips
  • 60 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gram So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • VOOR DE VULLING:
  • 12 theelepels So Vegan So Fine Hazelnootpasta
  • VOOR DE CHOCOLADE BOTERCRÈME:
  • 200 gram poedersuiker
  • 150 gram plantaardige boter
  • 50 gram So Vegan So Fine Hazelnootpasta

Smullen maar!

Het is vandaag het Dag van het Gezin, en daarom staan we met de hele familie in de keuken. Op het menu staan deze smakelijke triple-chocolate cupcakes, die ook nog eens vegan zijn. Het is dus niet alleen lekker, maar ook futureproof!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de vegan triple-chocolate cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats 12 papieren cupcake vormpjes in een cupcake vorm.
  • Meng in een kom de bloem, suiker en bakpoeder en verwijder alle klontjes met een garde.
  • Meng in een andere kom de plantaardige melk, zonnebloemolie, vanille-extract en de So Vegan So Fine Hazelnootpasta.
  • Voeg de inhoud van de tweede kom bij de droge ingrediënten in de eerste kom en mix met een handmixer tot een glad beslag.
  • Voeg de chocolade chips en hazelnoten toe aan het beslag en roer nog eens door met een spatel. Bewaar eventueel wat hazelnoten voor de garnering en hak deze fijn.
  • Bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat compleet afkoelen.
  • Maak intussen de botercrème voor de cupcakes. Klop de plantaardige boter gedurende 5 minuten op met een mixer totdat de boter een lichte kleur krijgt. Voeg vervolgens al mixend de poedersuiker toe. Voeg als laatste de So Vegan So Fine Hazelnootpasta toe en roer goed door. Zet de botercrème een kwartier in de koelkast om op te stijven.
  • Gebruik een uitsteekringetje of theelepel om een holletje te maken in het midden van de cupcakes. Vul deze elk met een theelepel So Vegan So Fine Hazelnootpasta en zet het topje er terug op.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Garneer de cupcakes eventueel met de fijngehakte hazelnoten.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Recept: chocolade cupcakes gevuld met jouw favoriete ijs

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron & beeld: Green Food Lab