120 min.
18 pers.

Ideaal voor op een warme dag

Cupcakes zijn al een traktatie an sich, maar vul ze met ijs en je hebt een compleet nieuwe snack. Dit recept is goed voor maar liefst achttien chocolade cupcakes die je kunt uitdelen, of allemaal zelf kunt oppeuzelen. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de cupcakes gevuld met ijs:

  • Verwarm de oven op 350 ºC en zet twee cupcakevormen naast elkaar.
  • Pak een middelgrote kom en maak de kant-en-klare cupcakemix volgens de verpakking.
  • Zet de cupcakevormen met beslag in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten. Zodra de vork of satéprikker er schoon uitkomt, kun je de cupcakes eruit halen.
  • Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je ze vult.
  • Pak een eetlepel en schep de binnenkant uit elke cupcake. Leg dit aan de kant. Maak de onderkant goed glad,
  • Vul elke cupcake met een klein bolletje ijs en maak het gat weer dicht met de overgebleven cake uit de vorige stap.
  • Zet de cupcake met ijs in de vriezer voor 2 uur zodat het ijs hard wordt.
  • Smelt vlak van tevoren de chocoladedruppels.
  • Haal de chocolade cupcakes uit de vriezer en spuit er een grote dot slagroom op. Geniet ervan!

Ook lekker: Kinder Bueno en Nutella cupcakes met chocolade genache

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 kant-en-klare chocolade cupcakemix
  • 1 bak ijs, smaak naar voorkeur
  • 470 milliliter slagroom
  • 160 gram chocoladedruppels
  • 80 gram mini M&M's