Ingrediënten
  • 4 wraps
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • peper en zout naar smaak
  • 1 rode peper
  • verse peterselie
  • Een halve komkommer
  • Een zak ijsbergsla
  • Knoflooksaus (of cocktailsaus)
Roos
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 wraps
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • peper en zout naar smaak
  • 1 rode peper
  • verse peterselie
  • Een halve komkommer
  • Een zak ijsbergsla
  • Knoflooksaus (of cocktailsaus)

Ze staan binnen 20 minuten op tafel! 

‘s Nachts na het stappen in een shoarmatent smaakt-ie fantastisch, maar ook zondags op een luie dag is dit een heerlijk gerecht. De Turkse pizza heeft een ongezond imago, maar moet af en toe kunnen, toch? Wil je liever zelf je eigen gerecht bereiden en heb je even geen zin in een thuisbezorgde variant? Dan maak je de Turkse pizza gewoon zelf. Niet te ingewikkeld, maar gewoon met een paar wraps uit de supermarkt. Een stuk gezonder en minstens zo lekker! 

Rol ‘m op in folie en eet hem vanaf de bank.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Turkse pizza’s:

  • Verwarm de oven voor op zo’n 200 °C.
  • Probeer de paprika, ui, peterselie, knoflook, rode peper en 2 tomaten in hele kleine stukjes te snijden. Wanneer je een keukenmachine hebt, kan je de stukjes hier nog kleiner mee malen. Roer vervolgens alles door het gehakt heen en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de wraps klaar en smeer een dun laagje van het gehaktmengsel over de wraps.
  • Bak de wraps ± 10 minuten. Zorg ervoor dat de wraps niet over elkaar liggen, aangezien ze dan minder lekker worden!
  • Snijd de komkommer en de andere 2 tomaten in stukjes. Haal de wraps uit de oven en verdeel dit samen met wat ijsbergsla en knoflooksaus over de gehaktlaag.
  • Rol de wraps op en eten maar!

Lees ook: Kapsalon-liefhebbers opgelet: probeer nu de kipsalon met zoete aardappel en Griekse yoghurt!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Brenda Kookt | Beeld: Pixabay