Maayke

Een echte kapsalon naar ons hart

De klassieke kapsalon kennen we natuurlijk allemaal. Lekkere frietjes, shoarma, kaas, gecombineerd met frisse sla, tomaten en komkommer. Wist je dat dit populaire gerecht pas in 2003 de wereld in is geholpen? Nathaniël Gomes, eigenaar van een Rotterdamse kapsalon aan de Schiedamse weg, liet bij de daarnaast gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. 

Aha, vandaar ook de naam ‘kapsalon’!

Wat heb je nodig voor de kipsalon?

  • 2 zoete aardappelen
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 10 cherrytomaatjes
  • een halve komkommer
  • 1 rode ui
  • een handje ijsbergsla
  • een handje geraspte (jonge) kaas
  • 170 milliliter Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Voeg de blokjes in een kom met de olijfolie en wat peper en zout en mix door elkaar.
  • Verdeel de blokjes op een bakplaat, bedekt met bakpapier en rooster ze in 15 tot 17 minuten beetgaar.
  • Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak de blokjes kipfilet samen met de shoarmakruiden gaar.
  • Schep intussen de Griekse yoghurt in een schaaltje en pers hier de knoflookteentjes over uit. Voeg de citroensap toe en meng dit door de yoghurt.
  • Snijd alvast de komkommer, rode ui, cherrytomaten in stukken en zet apart.
  • Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en verdeel deze over de bodem van een grote ovenschaal. Zet ondertussen de grillstand van de oven aan of verhoog de temperatuur naar 230 graden.
  • Verdeel nu de blokjes kipfilet over de ovenschaal en bestrooi dit met de geraspte (jonge) kaas.
  • Zet de ovenschaal een aantal minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de ijsbergsla, tomaten, komkommer en rode ui over het gerecht. Maak de kipsalon door wat Griekse yoghurt/knoflooksaus erover te schenken.

Bekijk de hele instructie van Leuke Recepten hier:

Lees ook: Het beste van van twee werelden komt samen in deze fantastische kapsalontosti!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Leuke Recepten | Beeld: videostill, Leuke Recepten