Ingrediënten
  • 125 gram pindakaas
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel kaneelpoeder
  • Een snufje zout
  • 175 gram havermout
  • 60 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
19 juli 2019
25 min.
10 pers.

Lekker voor bij de koffie of als ontbijt! 

Dat pindakaas een gezond smeersel voor op je boterham is, vinden wij niets nieuws. Daarom smeren we het massaal op onze boterham, rijstwafel, cracker of vermengen we het in verschillende baksels. Vandaag borduren we daar lekker op voort, aangezien er havermoutkoeken met pindakaas op het ‘menu’ staan. Deze koekjes eet je niet alleen bij de koffie of thee, maar kan je ook prima als ontbijt nuttigen. Ze zijn namelijk lang zo slecht nog niet! 

Dat is dubbel genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de havermoutkoeken met pindakaas:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  • Pak een grote kom en voeg de boter, pindakaas, lichtbruine basterdsuiker, het ei, vanille-extract, kaneel en zout bij elkaar. Meng dit door elkaar met een mixer.
  • Voeg vervolgens de havermout, bloem en bakpoeder toe. Kneed dit mengsel met de hand tot een plakkerig deeg.
  • Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van 3 tot 4 centimeter. Leg de balletjes op de bakplaat met genoeg ruimte ertussen. Druk de balletjes plat tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn.
  • Bak de koeken ± 12 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. De binnenkant mag nog best een beetje zacht zijn.
  • Eten maar!

Lees ook: Zo maak je een romige pindakaascheesecake met browniebodem

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wemp

Ingrediënten
  • 125 gram pindakaas
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een halve theelepel kaneelpoeder
  • Een snufje zout
  • 175 gram havermout
  • 60 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder