Ingrediënten
  • Olie om in te bakken
  • 1 kilo runder sukadelappen of lamsvlees, in stukken gesneden van 2,5 centimeter
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 gele uien, grofgesneden
  • 3 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 4 grote wortels, in stukjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter runder- of lamsbouillon
  • 900 gram aardappelen, geschild en in schijven van 1 centimeter gesneden
  • 50 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • (Wit) brood, om te serveren
120 min.
4 - 6 pers.

Een Iers stoofpotje om u tegen te zeggen

Runderstoofpot, kipstoofpot of visstoofpot: we zijn dol op alle stoofpotvarianten. We proberen regelmatig verschillende stoofpotjes uit en ze zijn allemaal om je vingers bij af te likken. We waren wel benieuwd naar de Ierse variant van dit gerecht en doken de keuken in om een Iers stoofpotje te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je dit Ierse stoofpotje?

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Zet een grote, ovenbestendige pan op een hoog vuur en verhit wat olie in de pan.
  • Bak de stukken vlees in gedeeltes bruin aan elke kant. Breng ze tijdens het bakken op smaak met wat zout en peper. Schep de stukken vlees op een bord en zet apart.
  • Draai het vuur laag en verhit in dezelfde pan weer een beetje olie.
  • Voeg de ui, selderij en wortels toe en bak 4 tot 6 minuten of tot de ui zacht is geworden.
  • Doe het vlees weer in de pan en voeg het laurierblad toe. Schenk de bouillon in de pan en roer goed door. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelschijven gelijkmatig bovenop het vlees en verdeel de stukjes boter eroverheen.
  • Doe de deksel op de pan en zet de pan in de oven. Bak het vlees mals in 1,5 uur.
  • Haal de deksel van de pan met een ovenwant en zet de pan nog 10 minuten in de oven.
  • Verdeel het stoofpotje over de borden en serveer eventueel met wit brood.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Gevulde eieren met garnalen 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • Olie om in te bakken
  • 1 kilo runder sukadelappen of lamsvlees, in stukken gesneden van 2,5 centimeter
  • Zout en peper, naar smaak
  • 2 gele uien, grofgesneden
  • 3 selderijstengels, in stukjes gesneden
  • 4 grote wortels, in stukjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter runder- of lamsbouillon
  • 900 gram aardappelen, geschild en in schijven van 1 centimeter gesneden
  • 50 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • (Wit) brood, om te serveren