Ingrediënten
  • 200 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 225 gram selderij, in stukjes gesneden
  • 300 gram wortels, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Snufje komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1 blikje (400 gram) kikkererwten, afgegoten en afgespoeld
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren
20 min.
4 pers.

Dit soepje vult niet alleen je buik maar ook je hart

Tussen de middag een warm soepje: we zijn er dol op. We zijn er als de kippen bij als iemand ons een warm, goedgevuld tomatensoepje aanbiedt. Tomatensoep alleen is al ontzettend lekker. Maar als je chorizo aan de soep toevoegt, transformeer je je maaltje naar ultiem comfort food. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tomaten-chorizosoep?

  • Zet een soeppan op een hoog vuur en doe de chorizo in de pan. Je hoeft de chorizo niet in olie te bakken. Bak de chorizo krokant en schep de chorizo daarna uit de pan.
  • Doe de ui, selderij en wortels in de pan. De chorizo heeft waarschijnlijk genoeg vet in de pan achtergelaten, maar als dat niet zo is kun je nog wat olijfolie toevoegen. Roer de groentes even door en draai het vuur laag. Bak 3 tot 4 minuten.
  • Voeg de knoflook, het paprikapoeder, de chilivlokken en een snufje komijn toe. Roer door en bak nog een minuutje.
  • Voeg de bouillon en de tomaten toe en roer alles tot een geheel. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  • Doe de kikkererwten en chorizo in de pan en breng de soep aan de kook. Draai het vuur daarna laag en laat de soep 10 tot 15 minuten op het vuur staan.
  • Verdeel de soep over de kommen en serveer de tomaten-chorizosoep met een beetje peterselie.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Pittig kipstoofpotje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram chorizo, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 225 gram selderij, in stukjes gesneden
  • 300 gram wortels, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • Snufje komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1 blikje (400 gram) kikkererwten, afgegoten en afgespoeld
  • Peterselie, fijngesneden, om te serveren