Ingrediënten
  • 375 gram ongekookte penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 550 gram bacon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 milliliter kookroom
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 30 gram zongedroogde tomaten (in olie), in stukjes gesneden
20 min.
4 pers.

Een gemakkelijk maaltje voor doordeweeks

Doordeweeks hebben we het vaak druk. We gaan ‘s ochtends vroeg de deur uit, werken de hele dag en vliegen daarna naar de sportschool, de supermarkt, of allebei. Koken moet dan vaak ‘even tussendoor’. Daarom willen we iets wat makkelijk te maken is, maar het moet natuurlijk ook lekker zijn. Gelukkig hoeft het één het ander niet uit te sluiten. Deze romige pasta met bacon en spinazie is alles wat je hartje begeert. En het mooiste? Hij staat binnen 20 minuten op tafel. Aanvallen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de romige pasta met bacon en spinazie:

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet de pasta af en houd warm in de pan met het deksel erop.
  • Intussen maak je de saus. Verhit hiervoor wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Snijd de bacon in stukjes en voeg toe aan de pan. Bak de bacon in 5 ongeveer minuten krokant. Haal de stukjes bacon vervolgens uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  • Verhit in dezelfde koekenpan opnieuw wat olijfolie. Doe de ui in de pan en bak totdat de ui zacht is. Voeg de spinazie en knoflook toe. Bak een paar minuten, tot de spinazie enigszins geslonken is. Roer af en toe. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Roer de stukjes bacon door de saus.
  • Giet de saus bij de pasta, samen met de parmezaanse kaas, peterselie en de tomaten. Breng de pasta op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: romige pasta met garnalen en broccoli

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: New Idea Food | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 375 gram ongekookte penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 550 gram bacon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 250 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 milliliter kookroom
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 15 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 30 gram zongedroogde tomaten (in olie), in stukjes gesneden