Ingrediënten
  • 500 gram kippenbouten, in stukken gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, gesnipperd
  • 2 groene chilipepers, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 2 middelgrote aardappelen, in stukken gesneden
  • 2 middelgrote tomaten, in stukken gesneden
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel limoensap
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden (optioneel)
Christel
40 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kippenbouten, in stukken gesneden
  • Zout en peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, gesnipperd
  • 2 groene chilipepers, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 2 middelgrote aardappelen, in stukken gesneden
  • 2 middelgrote tomaten, in stukken gesneden
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel limoensap
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden (optioneel)

Dit pittige kipstoofpotje is nog eens comfort food

In de winter mogen stoofpotjes niet ontbreken. Dit heerlijke gerecht maken we dan ook regelmatig. Onlangs maakten we een stoofpotje met kip dat lekker pittig is. Ben jij niet zo’n fan van pittig eten? Laat (een deel) van de pepers dan achterwege. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Hoe maak je een pittig kipstoofpotje?

  • Doe de kippenbouten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet apart en laat zo’n 30 minuten staan.
  • Verhit olie in een grote pan op een middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui 3 minuten en roer regelmatig door.
  • Doe de pepers in de pan en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de gember en knoflook toe en bak ook 1 minuut mee.
  • Voeg de stukken kip toe en bak de stukken aan alle kanten bruin, ongeveer 5 tot 7 minuten.
  • Doe de stukjes aardappel en tomaten in de pan en schep alles door elkaar.
  • Breng het gerecht op smaak met nog wat zout en peper.
  • Draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het 3 minuten staan.
  • Haal de deksel van de pan en schenk de kokosmelk in de pan. Mix alles goed en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur opnieuw weer laag, doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten staan.
  • Voeg het limoensap en de koriander toe en roer alles tot een geheel. Laat de pan nog 2 minuten op het vuur staan en je gerecht is klaar om te serveren!
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Romige preigratin

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Spice Eats | Beeld: Videostill YouTube