Ingrediënten
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram + 2 eetlepels fijngehakte tomaten
  • 2 eetlepels gesneden ui
  • 3 eetlepels verse limoensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 klein knoflookteentje, gehakt
  • 1 eetlepel gesneden koriander
  • 1 eetlepel gesneden en ontpitte jalapeñopeper
  • 280 gram shredded kipfilet
  • 1/4 theelepel gerookte paprika
  • 8 (maïs)tostada's/kleine tortilla's
Vivian
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram + 2 eetlepels fijngehakte tomaten
  • 2 eetlepels gesneden ui
  • 3 eetlepels verse limoensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 klein knoflookteentje, gehakt
  • 1 eetlepel gesneden koriander
  • 1 eetlepel gesneden en ontpitte jalapeñopeper
  • 280 gram shredded kipfilet
  • 1/4 theelepel gerookte paprika
  • 8 (maïs)tostada's/kleine tortilla's

Deze Mexicaanse lekkernij wil je proberen

Guacamole, salsa, taco’s, burrito’s, enchilada’s – wij zijn gek op de Mexicaanse keuken. Ook de tostada met kip en een flinke hoeveelheid guacamole en salsa mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Ideaal voor als je niet zoveel tijd (of zin) hebt om uitgebreid te koken, maar wel lekker wilt smullen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Meng de kip met 1 eetlepel limoensap en de gerookte paprika. Kook dit in de pan tot het gaar is.
  • Optioneel: smeer de tortilla’s in met olie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de tortilla’s op 175°C tot ze krokant en droog zijn.
  • Pureer de avocado met een vork in een klein schaaltje. Roer 2 eetlepels tomaat, 1 eetlepel ui, 1 eetlepel limoensap, 1/4 theelepel zout en knoflook erdoor.
  • Meng de resterende overige tomaten samen met 2 eetlepels ui, 1 eetlepel limoensap, 1/4 theelepel zout, koriander en jalapeño.
  • Smeer ongeveer 1 eetlepel guacamole op elke (gebakken) tostada. Voeg ook de kip en de salsa toe. And you’re done!
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: MyRecipes | Beeld: Videostill MyRecipes