Recept: Mexicaanse taco-ovenschotel

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram zwarte bonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 130 gram maïs
  • 12 maïs tortilla’s
  • 150 gram geraspte kaas, jong belegen
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 1 handjevol tortillachips
  • Optioneel voor garnering: groene lente-uitjes en zure room
55 min.
6-8 pers.

Gek op taco’s? Dan ga je deze ovenschotel heerlijk vinden

We zijn dol op de Mexicaanse keuken. Heerlijke nacho’s uit de oven, quesadilla’s en natuurlijk niet te vergeten Mexicaanse burrito’s en en taco’s. Eet jij taco’s met gehakt altijd uit het vuistje? Probeer dan ook eens een ovenschotel van deze knapperige taco’s te maken. Deze ovenschotel met lagen gehakt en taco’s is een echte aanrader voor een doordeweekse avond.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de taco-ovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snipper de ui en voeg dit toe aan de pan, bak ongeveer 5 minuten.
  • Pers de knoflooktenen en roer erdoor. Kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut langer.
  • Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in de pan.
  • Strooi de taco-kruiden erover en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de zwarte bonen, gesneden cherrytomaten en maïs erdoor. Houd een aantal zwarte bonen en cherrytomaten apart voor de garnering.
  • Verdeel een kleine hoeveelheid van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en bedek met een laag tortilla’s.
  • Let op: gebruik voor iedere laag 4 tortilla’s. Snijd 2 tortilla’s doormidden en leg deze met de lange zijde tegen de buitenrand van de ovenschotel aan. Leg vervolges nog twee hele tortilla’s in het midden om de laag goed af te dekken.
  • Voeg een derde van de geraspte kazen toe, vervolgens een derde van het gehaktmengsel en herhaal dit met nog een laag tortilla’s, kaas en gehakt.
  • Top de ovenschotel af met de resterende tortilla’s en het resterende gehakt.
  • Breek wat krokante tortillachips over de ovenschotel en verdeel de laatste geraspte kazen erover.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak 20 tot 25 minuten.
  • Garneer de taco-ovenschotel met wat bonen, cherrytomaten en eventueel wat gesneden groene lente-uitjes.
  • Serveer de taco-ovenschotel met een flinke schep zure room.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Italiaanse hartige taart met gerookte kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 450 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram zwarte bonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 130 gram maïs
  • 12 maïs tortilla’s
  • 150 gram geraspte kaas, jong belegen
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 1 handjevol tortillachips
  • Optioneel voor garnering: groene lente-uitjes en zure room