22 januari 2021
Vivian

Door de coronacrisis verkeren veel restaurants in zwaar weer

Superhelden bestaan dan misschien niet, maar orthopeed Jitendra (Jeet) Mangwani komt zeker dichtbij. Dagelijks helpt hij patiënten, maar ook in zijn vrije tijd staat hij voor anderen klaar. In de avond bezorgt de Britse arts namelijk maaltijden om kleine restaurants een handje te helpen. 

Bezorgdiensten

Net als in Nederland moest ook de Engelse horeca de deuren sluiten in verband met de coronacrisis. Uit eten zit er dus al een tijdje niet in. Voor veel mensen reden genoeg om eens wat vaker te bestellen. In Nederland doen mensen dat vaak via bezorgdiensten als Thuisbezorgd of Uber Eats, in Engeland zijn Deliveroo en JustEat populair. Die bezorgdiensten hebben dus niets te klagen, maar voor kleine restaurants die hier niet bij zijn aangesloten is dat een ander verhaal.

Vrijwilligerswerk

Dr. Mangwani zag dat zijn vrienden, die zelf restaurants bezitten en runnen, nog net niet kopje onder gingen door de coronacrisis. “Vooral de fine dining restaurants lukt het niet om zulke goede maaltijden in tien minuten te koken en binnen een half uur te leveren. En bovendien rekenen sommige van deze bezorgdiensten ongeveer 25-30 procent van de rekening die jij en ik betalen”, vertelt hij aan Metro UK. Daarop kwam de arts met het idee om een bezorgdienst van vrijwilligers op te zetten, om zo de kleinere restaurants uit de brand te helpen. “Het werkt en het is veel goedkoper voor hen”, vertelt de arts, die al meer dan twintig jaar bij de NHS werkt. Hij heeft zijn vrije avonden en weekenden nu omgeruild voor een ‘baantje’ als bezorger.

Leuk uitje

Zijn vrijwillige bezorgdienst beviel al snel zo goed, dat hij al gauw meer verzoekjes kreeg. “Mijn klantenkring groeide van een paar per avond tot een behoorlijk aantal, dus ik leverde aan veel mensen, zoals mijn collega’s en patiënten”, vertelt dr. Mangwani. Erg vindt hij het niet om zijn vrije tijd op te geven. “Het is een leuk uitje voor me, waar ik erg van geniet. Het is leuk om bekende gezichten te zien en vijf minuten bij te kletsen op afstand.”

Inspiratie

Met zijn goede daad heeft de Britse arts velen geïnspireerd. Zo vertelt hij dat andere artsen, verpleegkundigen en ander medisch personeel ook graag hun steentje bij willen dragen. “We hebben natuurlijk allemaal wat tijd in het weekend omdat we nergens heen kunnen gaan”, aldus dr. Mangwani. Hulde!

Lees ook: Zijn we meer alcohol gaan drinken sinds de coronacrisis?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Pexels