Ingrediënten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 gele ui, gesneden
  • 2 rode paprika's, gesneden
  • 1 grote wortel, in dunne stukjes van 5 cm gesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Koosjer zout
  • 2 blikjes kokosmelk, goed geschud
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 280 gram shredded kip
  • Koriander, naar smaak
  • 1 pakje ramen noedels, gebruik de kruiden voor een andere keer
  • Limoenpartjes, voor garnering
30 min.
4 pers.

Geloof ons: dit wordt je favoriete soep

Soms heb je zo weinig tijd, dat je genoegen neemt met een kippensoepje uit blik. Prima smaak en vooral heel snel klaar te maken (lees: op te warmen). Maar heb je iets meer tijd om te kokkerellen? Probeer dan eens deze heerlijk romige ramensoep met kip. Met toevoeging van kerrie, cayenne en koriander is dit soepje erg rijk en kruidig van smaak. Als je deze ramensoep hebt gehad, wil je nooit meer terug naar dat kippensoepje uit blik. Wedden? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de ramensoep met kip:

  • Verhit de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en wortels toe en kook tot ze gaar zijn, 6 tot 8 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer tot geurig, zo’n 1 minuut. Meng de  kerriepoeder en cayennepeper erdoor en breng op smaak met zout. Roer tot alles gemengd is.
  • Giet de kokosmelk en kippenbouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Voeg de kipstukjes, koriander en ramennoedels toe en kook tot de noedels al dente zijn.
  • Garneer met koriander en serveer met de limoenpartjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: red velvet cheesecake met Oreo-bodem

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 gele ui, gesneden
  • 2 rode paprika's, gesneden
  • 1 grote wortel, in dunne stukjes van 5 cm gesneden
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Koosjer zout
  • 2 blikjes kokosmelk, goed geschud
  • 600 milliliter kippenbouillon
  • 280 gram shredded kip
  • Koriander, naar smaak
  • 1 pakje ramen noedels, gebruik de kruiden voor een andere keer
  • Limoenpartjes, voor garnering