Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram champignons, in plakjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • 60 milliliter room
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 4 dikke sneetjes ciabatta
  • 4 eieren
Sabine
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram champignons, in plakjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • 60 milliliter room
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 4 dikke sneetjes ciabatta
  • 4 eieren

Champignons smaken ook heerlijk op een boterham, zeker als ze romig zijn!

Als we ons brood willen beleggen, doen sommigen dat steevast met een plak kaas of ham. Er zijn ook genoeg andere smeersels zoals hummus of filet americain om je bammetje op te vrolijken, maar je kunt je brood ook beleggen met champignons. Deze romige champignons zijn perfect voor op een ciabatta.

Heerlijk met een gepocheerd eitje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en paprikapoeder toe. Laat 1 minuutje staan.
  • Voeg de champignons en het zout toe en sauteer de champignons tot ze bruin en gaar zijn.
  • Doe de room en twee derde van de lente-ui in de pan. Roer om de ingrediënten met elkaar te vermengen en zet apart.
  • Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met olijfolie en doe ze in een koekenpan. Toast beide kanten tot het goudbruin is.
  • Pocheer ondertussen de vier eieren. Geen idee hoe dat moet? Hier wordt het supermakkelijk uitgelegd.
  • Verdeel de romige champignons over de vier sneetjes brood en verdeel de rest van de lente-ui over de broodjes. Dek daarna af met het gepocheerde ei en doe hier nog wat paprikapoeder over. 

Lees ook: Hoe gezond zijn champignons en andere paddestoelen?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty