06 november 2018

Een gepocheerd ei maken was nog nooit zo makkelijk

Een perfect gepocheerd eitje maken, klinkt vaak makkelijker dan het werkelijk is. Veel chique restaurants maken gebruik van deze techniek om een ei iets specialer op tafel te zetten dan het standaard hardgekookte eitje. Wil je zelf ook graag zo’n bijzonder gepocheerd ei op de ontbijttafel serveren? Dan kun je net zo goed deze makkelijke manier met een magnetron toepassen!

Een gepocheerd ei is een ei dat zonder de eierschaal is gekookt door middel van pocheren.

Gepocheerd ei

Bij deze techniek wordt geen olie of vet gebruikt tijdens de bereiding. Dit maakt het niet alleen een gezonder eitje, maar ook zeer smaakvol. Een ei wordt voor het pocheren in een schuimspaan gebroken, om het waterige gedeelte van het eiwit kwijt te raken, en in een pan met water van ± 80 graden Celsius gegoten. Vaak mislukt het pocheren van een ei wanneer je dit in een pan voegt. Wil je zeker weten dat je gepocheerde eitje wél lukt en dat-ie snel klaar is? Probeer dan dit eens!

Magnetron

Voor deze simpele manier om een ei te pocheren heb je slechts een (hittebestendig) kopje, 125 milliliter water, een magnetron en natuurlijk een ei nodig. Vul het kopje met de 125 milliliter water. Om het ei alvast wat op smaak te brengen kun je vast wat (zee)zout aan het water toevoegen. Je kan ook het ei na de bereiding op smaak brengen met wat peper, zout en eventueel wat gesneden verse bieslook. Breek nu voorzichtig het ei boven het kopje en schenk geleidelijk in het kopje. Het is belangrijk dat het ei volledig onder water staat en dat de eierdooier nog intact is in het kopje. Komt het ei net niet onder water te staan? Voeg dan nog wat extra water aan het kopje toe. Zet het kopje voor 60 seconden in de magnetron op de hoogste stand. Haal het kopje uit de magnetron, haal het ei voorzichtig met een spatel uit het kopje en laat het gepocheerde ei uitlekken op een stuk keukenpapier. Breng het ei op smaak met wat peper, zout en wat verse bieslook en je hebt het perfecte gepocheerde eitje op tafel staan!

Bekijk hieronder de video met volledige instructie:

Lees ook: Waarom je je eieren juist niet in de koelkastdeur moet bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: YouTube, Recipe 30 | Beeld: videostill