20 juni 2019
Sabine

De geur van verse broodjes doet je watertanden naar een Sub

Wie niet veel tijd heeft om te eten en in de buurt van een Subway-restaurant is, kiest er nog weleens voor om een Sub te bestellen. Moet je op je budget letten? Dan kan het ook nog eens verleidelijk zijn om de Sub of the Day te bestellen. Maar of die nu wel zo gezond is? Een diëtist legt uit wat de gezondste én meest verse optie is om te bestellen bij de Amerikaanse keten.

Diëtist Kim Melton legt aan Well + Good uit welk broodje je het beste kunt bestellen bij de Subway als je volgens de volgende drie leefstijlen eet.

Vegetarisch dieet

Bestel de Veggie Delite salade of volkoren Sub
De Subway kent vele saladesoorten, maar tot op heden is er maar één vegetarische. Volgens Melton is deze echter niet erg rijk aan proteïne. Ze raadt daarom aan om wel kaas en eieren (als die er zijn) toe te voegen aan je bestelling. Daarnaast is het rijk aan groenten zoals sla, komkommer, olijven, ui, tomaat etc. Ook raadt ze aan om voor een magere saus te gaan.

Mediterraans dieet

Bestel de tonijnsalade, tonijn Sub of tonijnwrap
Mensen die zich een mediterraans dieet eigen hebben gemaakt, eten liever vis dan vlees. Tonijn is een vissoort die rijk is aan proteïne en daarom een verantwoorde keus. “De tonijnsalade is in principe tonijn met veel groente, dus dat is een goede optie”, zegt Melton hierover. Als je zin hebt in koolhydraten kun je de kleine volkoren Sub bestellen of voor de wrap kiezen. “De wrap heeft minder calorieën, maar het broodje bevat wel meer vezels”, vertelt de diëtist hierover. Het ligt er dus net aan wat je belangrijker of lekkerder vindt.

Paleo

Bestel de chicken filetsalade of de tonijnsalade
Wie Paleo of zelfs koolhydraatarm eet, probeert koolhydraten zoveel mogelijk links te laten liggen, dus een wrap of een broodje zijn al geen optie. Gelukkig heeft de Subway ook salades. Zowel kip als tonijn bevat veel proteïne en smaakt heerlijk in een salade. Wel is het wijs om geen dressing te kiezen, aangezien die vaak niet geschikt zijn voor een Paleodieet.

Lees ook: Zo maak je zelf het Cheese and Oregano brood van Subway

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Well + Good | Beeld: Chicken sandwich at Subway door Mroach onder de licentie CC BY-SA 2.0