15 januari 2021

Ideetje voor het weekend?

Eerst waren daar de normale charcuterieplanken, gevuld met lekker veel kaas, vlees, noten en fruit. Toen verscheen ‘jarcuterie‘ op het toneel, een coronaproof versie van het borrelplankje. In december maakten we vervolgens kennis met de hot chocolate borrelplank. Nu hebben we misschien wel het lekkerste ‘borrel’-plankje ooit gevonden: pannenkoeken-charcuterie. 

Pannenkoeken-charcuterie

Een plankje gevuld met pancakes, fruit, stroop, chocoladepasta, slagroom, bacon, eieren en zelfs chicken wings. Even serieus, dat is toch álles waar je ooit van hebt gedroomd? Pannenkoeken-charcuterie is de nieuwste trend op Instagram en wij snappen heel goed waarom! Dit is heaven on a plate.

Zoet en hartig

Wil jij dit heerlijke pannenkoekenplankje weleens proberen? Dan is het aan te raden om de pannenkoekjes klein te houden, omdat er zo meer op het plankje passen en je meer kunt variëren met heerlijke toppings. Vul het plankje met alles wat je lekker vindt. Van aardbeien tot bosbessen en van chocolate chips tot een flinke dot Nutella. Sla ook zeker de hartige opties niet over. Scrambled eggs en bacon maken je pannenkoeken-charcuterie helemaal compleet.

Inspiratie nodig? Bekijk hieronder wat voorbeelden van heerlijke pannenkoeken-charcuterie:

Lees ook: Een glas water op je nachtkastje: hoe hygiënisch is dat eigenlijk? 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Videostill Julie Eigenmann