Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 wortel, gesneden
  • 2 selderijstelen, gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stukken verse tijm
  • 250 milliliter witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
  • 100 milliliter volle melk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram tagliatelle
  • Peper en zeezout naar smaak
  • 1,5 kilogram runderlappen, in grote stukken gesneden
  • Parmezaanse kaas (als topping)
Roos
30 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 wortel, gesneden
  • 2 selderijstelen, gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stukken verse tijm
  • 250 milliliter witte wijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per stuk)
  • 100 milliliter volle melk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram tagliatelle
  • Peper en zeezout naar smaak
  • 1,5 kilogram runderlappen, in grote stukken gesneden
  • Parmezaanse kaas (als topping)

Dit gerecht is perfect voor de herfst of winter

Als je het ons vraagt is een bord met stoofvlees één van de meest winterse gerechten. Dit heerlijke smaakvolle vlees is niet alleen lekker bij een portie friet met een klodder mayonaise, maar doet het ook fantastisch op een bedje van tagliatelle. Een echt Italiaans gerecht waar je niet genoeg van kan krijgen. Gooi die pan maar op het vuur, want vandaag maken we een flinke pan voor de hele familie. 

En het is helemaal niet ingewikkeld!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de tagliatelle met runderstoofvlees:

  • Verwarm olijfolie in een koekenpan. Meng in een kom de peper, het zeezout en de bloem. Rol de stukken runderlappen door de bloem en bak aan alle kanten bruin. Het vlees is vanbinnen nog rauw.
  • Haal het vlees uit de pan en bak in dezelfde ‘vieze’ pan de gehakte wortel, ui en bleekselderij aan. Voeg de witte wijn toe en laat even staan.
  • Pak een grote stoofpan en doe hierin het groentemengsel uit de koekenpan, de knoflooktenen, gepelde tomaten (inclusief sap), runderlappen, melk, tomatenpuree, laurierbladeren en tijm. Vul het tomatenblik voor de helft met water en voeg ook toe. Roer het geheel goed door en laat 2 uur op een zacht vuur staan.
  • Check intussen of het geheel niet te droog wordt. Gebeurt dit? Voeg dan wat extra water toe.
  • Na 2 uur valt het vlees uit elkaar. Gebruik twee vorken om het vlees extra uit elkaar te trekken.
  • Kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar vóór het afgieten een kopje pastawater.
  • Giet het pastawater bij de saus en roer goed door. Meng vervolgens de pasta met de saus en top ‘m af met wat parmezaanse kaas.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Hartige tulband met mozzarellavulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Unsplash