Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 5 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 150 gram maismeel
  • 150 milliliter (zonnebloem)olie
  • 80 gram yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 225 gram mozzarella, fijngesneden
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak
Christel
60 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 5 eetlepels sesamzaadjes
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 150 gram maismeel
  • 150 milliliter (zonnebloem)olie
  • 80 gram yoghurt
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
  • 225 gram mozzarella, fijngesneden
  • 2 tomaten, in stukjes gesneden
  • Peterselie, fijngesneden, naar smaak

Heb jij weleens een hartige tulband gemaakt?

Als we een tulband maken, creëren we eigelijk altijd een variant die zoet is. Zo flansten we al eens een rumcake met bananenlikeur in elkaar en bakten we een overheerlijke vanillecake met advocaat. Dit keer gooiden we het echter over een andere boeg en maakten we deze hartige tulband met mozzarellavulling.

Eens wat anders!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tulband?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een tulbandvorm in. Doe de sesamzaadjes in de tulbandvorm en draai de vorm rond.
  • Doe de eieren in een kom en klop ze los met een garde.
  • Voeg de bloem en het maismeel toe en roer het tot een klonterig geheel.
  • Voeg de zonnebloemolie, yoghurt, suiker, het zout en bakpoeder toe en roer met een spatel tot een geheel.
  • Doe de paprika, mozzarella, tomaten en peterselie in de kom en schep het door het mengsel.
  • Hevel het mengsel over in de tulbandvorm en bak de tulband gaar in zo’n 45 minuten.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Gevulde champignons met tonijn en manchego

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cookist | Beeld: Videostill YouTube