Jasmijn
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram boter
  • 65 gram witte suiker
  • 65 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 260 gram bloem
  • 2,5 gram bakpoeder
  • 2,5 gram zout
  • 130 gram creamy pindakaas
  • 85 gram poedersuiker
  • 230 gram bakchocolade

Een heerlijke combinatie van koek, pindakaas en chocola

Fan van pindakaas en chocola? Dan hebben wij een toprecept voor je. Hiermee maak je eenvoudig Tagalongs, die in Amerika ook wel ‘Peanut Butter Patties’ genoemd worden. Het zijn heerlijke crunchy koekjes, met een pindakaasvulling en een omhulsel van chocolade. Perfect om je zoete honger te stillen!

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Jaarlijks evenement

In Amerika gaan de scoutingverenigingen (specifiek de ‘girl scouts’) elk jaar met deze koekjes langs de deuren. De opbrengst gaat dan naar een goed doel. Ben je benieuwd hoe die koekjes, die je in Nederland niet kunt krijgen, nou precies smaken? Met dit recept maak je ze makkelijk zelf. Wie weet vallen ze wel zo goed in de smaak dat jij er ook een jaarlijkse traditie van maakt!

Hoe je de koekjes maakt

  • Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een grote kom en en giet daar de bloem, het bakpoeder en het zout in. Gebruik een garde om die ingrediënten goed door elkaar te kloppen.
  • Pak een beslagkom en leg daar de boter in. Voeg de witte en bruine suiker toe en klopt het geheel met de garde op tot je een luchtig deeg hebt.
  • Voeg het ei aan het deeg toe.
  • Giet het mengsel uit de grote kom bij de beslagkom in. Kneed dit goed met je handen, totdat je één grote bal van het deeg kunt kneden.
  • Leg de bal deeg op een vel bakpapier. Druk het deeg plat en leg er nog een vel bakpapier bovenop.
  • Rol het deeg met behulp van een deegroller nog verder plat.
  • Leg het deeg, omhuld door de twee vellen bakpapier, op een bakplaat. Leg de bakplaat in de vriezer en laat hem daar 10 minuten liggen.
  • Haal het afgekoelde deeg uit de vriezer, verwijder het vel bakpapier bovenop en leg dat op de bakplaat.
  • Snijd het deeg in kleine cirkeltjes en leg die op de met het bakpapier beklede bakplaat.
  • Schuif de koekjes de oven in en laat ze 10 minuten opwarmen, totdat ze lichtelijk bruin zijn.

Hoe je de pindakaasvulling maakt

  • Zet de oven uit en laat de koekjes 5 minuten in een open oven afkoelen.
  • Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en laat de koekjes volledig afkoelen.
  • Pak een klein bakje en mix daar de pindakaas en de poedersuiker in. Meng die twee ingrediënten met een lepel.
  • Smeer het mengsel op de afgekoelde koekjes. Leg de koekjes vervolgens in de vriezer.

Hoe je het chocoladeomhulsel maakt

  • Laat de bakchocolade au bain marie smelten.
  • Haal de koekjes uit de vriezer en dip ze een voor een in het pannetje met gesmolten chocola.
  • Leg de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verplaats de koekjes naar de koelkast en laat ze daar twintig minuten afkoelen.
  • Haal de koekjes uit de koelkast en je kunt meteen smullen! Wil je ze warm eten, dan kun je ze nog even in de magnetron doen.

De koekjes bewaren

Stel, je hebt per ongeluk te veel van deze koekjes gemaakt en je wilt er een paar bewaren. Dit kan prima, als je ze in een luchtdicht plastic bakje bewaart. Je kunt de koekjes dan twee tot drie dagen op kamertemperatuur bewaren. Wil je tot een week lang van de koekjes kunnen genieten? Zet het plastic bakje dan in de koelkast. Als je het in de vriezer zet, kun je ze zelfs een maand lang bewaren!

Lees ook: Mislukte koekjes uit de oven? Zo zie je wat er scheelt

Wil je dit recept bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill YouTube, Dished