Jasmijn

Dit is wat je kunt doen om het bakpapier glad te houden

In het kader van ‘ergernissen tijdens het bakken’: bakpapier waarvan de randjes omhoog krullen. Heel irritant als je het in een bakvorm wilt doen of als je een bakplaat met koekjes de oven in wilt schuiven. Er is gelukkig een handige oplossing voor. Wij vertellen je er meer over.

Trucje van Jamie

De credits voor het handige trucje gaan naar chef-kok Jamie Oliver. Wat hij doet, is het bakpapier bevochtigen. Eerst maakt hij er een prop van en daarna houdt hij die prop onder de kraan. Daarna knijpt het de prop voorzichtig uit en strijkt hij hem glad over de bakplaat. Dit zorgt ervoor dat het bakpapier goed blijft liggen en dat het minder snel scheurt. Ideaal!

Bakpapier in de bakvorm

Je kunt datzelfde handige trucje ook toepassen als je bakpapier in een bakvorm wilt krijgen. Ook dan zul je zien dat het papier beter op zijn plek blijft liggen en makkelijker de gewenste vorm aanneemt. Iets wat je daarnaast nog kunt doen, is de bakvorm invetten met olie of boter. Daar kun je het bakpapier dan opplakken en dat zorgt ervoor dat je je baksel nadien makkelijker uit de vorm kunt halen.

Werkt ook bij groenten

Bak je in plaats van zoete dingen liever hartige dingen, bijvoorbeeld aardappelen of groenten uit de oven? Daarbij wordt vaak ook aangeraden om er bakpapier onder te leggen, zodat het eten niet verbrandt. Ook in dat geval kun je het trucje toepassen. Maak de bakplaat vochtig en leg het bakpapier erbovenop. Het water zorgt er dan voor dat het papier aan de plaat kleeft. Voor de groenten maakt het extra vocht niet uit, want daar komt sowieso al vocht vanaf. Bovendien droogt het bakpapier vanzelf weer op door de warmte die de oven geeft.

Lees ook: Wist jij dit? Blijkbaar hoor je bakpapier zo af te scheuren

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, Michelle Tsang