Met deze tips richt je je vriezer zo efficiënt mogelijk in

Heb je thuis een kleine vriezer, maar wil je er wel altijd veel spullen in kwijt kunnen? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je diepvries zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij geven je een aantal tips.

De ruimte zo goed mogelijk gebruiken

Het kan geen kwaad om af en toe alles uit je vriezer te halen en hem opnieuw in te richten. Je wilt immers zo goed mogelijk gebruikmaken van de beschikbare ruimte. Ook is het handig als je een goed overzicht wilt krijgen van wat je allemaal in huis hebt. Daarmee voorkom je dat je dingen koopt die je al in veelvoud in huis blijkt te hebben. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om je vriezer zo efficiënt mogelijk in te richten. Hieronder staan ze voor je op een rij.

1. Geen ronde, maar vierkante bakjes

Gebruik jij graag diepvriesbakjes voor het overzicht? Kies dan voor vierkante in plaats van ronde exemplaren. Die nemen minder ruimte in en zijn ook nog eens goed stapelbaar. Weet je van jezelf dat je vaak dezelfde hoeveelheden invriest, dan is het slim om een hoop bakjes met dezelfde afmetingen aan te schaffen. Vries je weleens kleine én grote porties in, dan kun je beter voor een set met bakjes van verschillende afmetingen kiezen.

2. Hoe meer zakjes, hoe beter

Vierkante bakjes nemen dus minder ruimte in dan ronde varianten. Iets wat echter nóg ruimtebesparender is, is het gebruik van diepvrieszakken. Je kunt producten daar vaak vacuüm in verpakken, waardoor ze zo min mogelijk ruimte innemen. Ook kun je zakjes, zeker als ze heel plat zijn, makkelijk opstapelen in je vriezer. Vooral voor het invriezen van soepen, sauzen en puree zijn diepvrieszakken ideaal. Je kunt kiezen tussen plastic en uitwasbare varianten. Als je niet wilt dat ze na verloop van tijd aan elkaar kleven, kun je er kleine stukjes bakpapier tussen leggen.

3. Producten uit hun verpakking halen

Veel producten liggen in de supermarkt in vrij grote, kartonnen dozen. Denk bijvoorbeeld aan ijsjes en frituursnacks. Door die dozen bij het oud papier te gooien en de producten in diepvrieszakken te bewaren, bespaar je veel ruimte. Het scheelt vooral als je nog maar een paar dingen overhebt, want dan plaats je geen halflege doos in je vriezer. Belangrijk: check wel altijd even de houdbaarheidsdatum die op de originele verpakking van de producten staat en schrijf die met watervaste stift op de diepvrieszak. Daarmee voorkom je dat producten ineens niet meer goed blijken te zijn. Als een product ook nog eens een specifieke bereidingswijze vereist, is het ook handig om dat op de zak te schrijven.

4. Regelmatig ontdooien

Zorg ervoor dat je je vriezer regelmatig ontdooit. Dit zorgt er niet alleen voor dat je op de lange termijn energie bespaart, maar bevordert ook de werking van je vriezer. Bovendien blijft er dan minder ijs in de vriezer achter, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor bakjes en zakjes.

Lees ook: Deze voedingsmiddelen kun je beter niet in de vriezer bewaren

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Unsplash, Kate Trifo