Ingrediënten
  • Zeezout
  • 8 champignons
  • 100 gram spinazie
  • Een half ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 theelepel (Spaans) gerookt paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • 215 gram Griekse yoghurt (kamertemperatuur)
  • 225 gram penne
  • Een handje fijngehakte verse peterselie
30 min.
2 pers.

Deze superromige pasta is makkelijk én gezond

Romige pasta: smullen! Het probleem is echter dat het gerecht vaak boordevol calorieën zit. Een regelrechte aanval op je dieet, met name omdat er zoveel kookroom aan te pas komt. Maar niet in dit recept. In plaats van room gebruik je Griekse yoghurt. En samen met de spinazie en vlezige structuur van de champignons is deze superromige pasta een heerlijke en redelijk snel te bereiden maaltijd. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg een schepje zout toe.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakken. Let op dat je de champignons niet te dun snijdt: dikke plakken geven het gerecht namelijk een mooie en vlezige structuur.
  • Pak de spinazie en hak deze grof. Vind je 100 gram lastig in te schatten? Vul gewoon twee kopjes met strak aangedrukte spinazie. Dit komt ruwweg neer op 100 gram.
  • Versnipper een halve ui en hak de 4 teentjes knoflook in kleine stukjes.
  • Verhit een hapjespan over een middelhoog vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Kies je voor extra vierge? Let dan op dat de pan niet te heet wordt. De extra vierge olie verbrandt immers sneller dan standaard olijfolie.
  • Als de olie heet genoeg is, voeg je de knoflook en ui toe. Mix met de olijfolie en blijf roeren zodat er niks aanbrandt. Na 3 minuten, als de ui wat glazig is, kunnen de plakjes champignon erbij. Dit mengsel blijf je ook zo’n 3 minuten doorroeren zodat de boel niet aanbrandt.
  • Als de champignons een malse structuur hebben, doe je er een ruime halve theelepel gerookt Spaans paprikapoeder bij. Ook nu geldt: goed roeren!
  • Voeg de spinazie in meerdere etappes toe. Zo slinkt de spinazie goed en is het beter te mengen met de rest van de ingrediënten.
  • Is alle spinazie geslonken? Dan kan de pan van het vuur. Voeg vervolgens wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe om de boel op smaak te brengen, en schep het geheel nogmaals om.
  • Als het goed is, kookt het water inmiddels. Voeg twee kopjes penne, of andere pasta, toe aan het kokende water. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voor dit gerecht hebben we de penne het liefst al dente.
  • Terwijl de pasta gaarkookt, voeg je de Griekse yoghurt toe aan de hapjespan. Zorg wel dat de yoghurt op kamertemperatuur is, anders gaat het schiften. Voeg nogmaals een ruime hoeveelheid versgemalen zwarte peper toe en roer het geheel tot een mooie mix.
  • Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Goed uitschudden zodat al het overtollige water wegspoelt en voeg de pasta toe aan het mengsel in de hapjespan. Verwarm het geheel nu over laag vuur, roer voor de laatste keer goed door.
  • Tot slot voeg je nog een handje verse gehakte peterselie toe. Dit zorgt voor een beetje extra frisheid en smaak. Voilà! Klaar is je superromige, maar gezonde pasta.
  • Eetse!

Tip: Ben je veganist? Geen probleem. Vegan yoghurt is een goede vervanger om de maaltijd helemaal plantaardig te maken.

 

Lees ook: Dit is het enige moment dat je pasta moet afspoelen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Albert Bevia, Spain on a fork | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • Zeezout
  • 8 champignons
  • 100 gram spinazie
  • Een half ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1/2 theelepel (Spaans) gerookt paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • 215 gram Griekse yoghurt (kamertemperatuur)
  • 225 gram penne
  • Een handje fijngehakte verse peterselie