Ingrediënten
  • 1 geklopt ei
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel Monk Fruit (als je stevia gebruikt, dan iets minder)
  • 1 theelepel gesmolten ghee (boter of kokosolie kan ook)
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder
Freek
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 1 geklopt ei
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel Monk Fruit (als je stevia gebruikt, dan iets minder)
  • 1 theelepel gesmolten ghee (boter of kokosolie kan ook)
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel bakpoeder

Omdat lekker ook gezond kan zijn

Mug cakes zijn natuurlijk dé uitvinding van de eeuw. Cake, maar dan binnen enkele minuten te bereiden. En het kan gewoon in de magnetron klaargemaakt worden. Ideaal! Helemaal als de mug cake ook nog eens paleo, glutenvrij en keto is. Zoals deze overheerlijke lemon mug cake.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Klop een ei in een bakje of kom.
  • Gebruik de citroen om een halve theelepel rasp en een eetlepel sap aan het ei toe te voegen.
  • Smelt 1 theelepel ghee (boter of kokosolie kan ook) en voeg toe.
  • De rest van de ingrediënten kan ook in de kom. Roer tot het een glad geheel is.
  • Vet de binnenkant van de mug in met bakspray, ghee of kokosolie.
  • Giet het mengsel in je mug en plaats in de magnetron. 1 minuut moet genoeg zijn, maar kijk vooral of je cake goed omhoogkomt in je mug.
  • Maak compleet met je favo toppings en tast toe!

 

Lees ook: Foodhack: supersnelle Oreo mug cake met slechts twee ingrediënten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: cleananddelicious | Beeld: Videostill