Ingrediënten
  • 440 gram kabeljauwfilet
  • 12 tacoschelpen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 50 gram jalapeñoplakjes
  • 1 rode ui
  • 2 paprika's
  • 3 tomaten
  • 1 blikje maïs
  • Olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 limoen
  • Peper en zout
Esther Reitsema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 440 gram kabeljauwfilet
  • 12 tacoschelpen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 50 gram jalapeñoplakjes
  • 1 rode ui
  • 2 paprika's
  • 3 tomaten
  • 1 blikje maïs
  • Olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Waan je in de Mexicaanse sferen met deze taco’s

Taco’s is zo’n gerecht waar niemand over klaagt wanneer je het op tafel zet. Nog een voordeel: je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag maken we ze met kabeljauw en avocadomayonaise, én voegen we wat extra spice toe. Dat wordt smullen!

Zo maak je de vistaco’s:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng voor de marinade in een ruime schaal of kom de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano, chilivlokken, 4 tot 6 eetlepels van het vocht uit de pot met jalapeño’s en wat olijfolie.
  • Leg de kabeljauw in de marinade en laat deze ongeveer 10 minuten rusten.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika, tomaat en jalapeñoplakjes in gelijke blokjes. Doe dit samen in een kom.
  • Voeg hier ook de uitgelekte maïs en 2 eetlepels olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal en leg hier de gemarineerde kabeljauw bovenop. Als er nog marinade over is, verdeel die dan ook over de kabeljauw en groenten. Laat dit ongeveer 15 minuten garen in het midden van de oven.
  • Ondertussen maak je de avocadomayonaise. Hiervoor pureer je de avocado’s met een staafmixer. Voeg daar de mayonaise en het sap van de hele limoen toe. Meng dit goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vul de taco’s met de groenten en kabeljauw en top af met de avocadomayonaise.
  • Aanvallen maar!

Lees ook: Perfect bij de borrel: piri piri dip met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 24 Kitchen | Beeld: Adobe Stock