Esther Reitsema

Niet verkeerd om wat extra van te nemen dus!

Sinaasappelsap drinken: het is iets dat veel mensen doen wanneer ze een verkoudheid of griepje te pakken hebben. Niet zo gek, want sinaasappels zitten vol vitamine C, wat goed is voor de weerstand. Toch zijn er behoorlijk wat voedingsmiddelen die nóg rijker zijn aan vitamine C. We zetten er vijf op een rijtje.

1. Boerenkool

We weten inmiddels dat boerenkool niet alleen lekker smaakt in de vorm van een ouderwetse stamppot: het is ook nog eens hartstikke gezond. Boerenkool is niet alleen rijk aan vitamine C, maar bevat ook nog eens ontzettend veel vitamine K. Niet gek dus dat al die hippe fitfluencers het aan hun smoothie toevoegen!

2. Rode paprika

Rode paprika bevat relatief gezien bijna vier keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Een extra pluspunt in deze rode groente is de geruime hoeveelheid vitamine K: de vitamine die zorgt voor glanzend haar en sterke nagels. Win-win!

3. Aardbeien

Hoewel ze minder om hun vitamine C-gehalte bekend staan, bevatten aardbeien er toch echt meer van dan sinaasappels. Bovendien zijn aardbeien rijk aan foliumzuur, wat onder andere noodzakelijk is voor de vorming van rode bloedlichaampjes.

4. Spruitjes

Spruitjes is een gevalletje you either love it or hate it. Is bij jou het eerste van toepassing, dan heb je geluk: spruitjes zijn namelijk ontzettend rijk aan vitamine C én vezels, wat ze supergezond maken. Geen fan van spruitjes? Probeer eens een ander recept dan de ‘gewone’ gekookte spruitjes. Wij schreven eerder bijvoorbeeld over spruitjes uit de Airfryer met sweet chilisaus.

5. Kiwi’s

Ook kiwi’s zijn enorme vitamine C-bommetjes. Als volwassene heb je dagelijks 110 milligram vitamine C nodig, en met het eten van één kiwi heb je al 80 milligram binnen. Eet je ze met schil en al (ja, dat kan!), dan komen daar ook nog flink wat voedingsvezels bovenop.

Lees ook: Op een rij: 5 ‘gezonde’ producten die meer zout bevatten dan chips

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav, Voedingscentrum | Beeld: Pexels