Ingrediënten
  • 500 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Optioneel: verse gehakte peterselie
Esther Reitsema
60 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram gehakt
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Optioneel: verse gehakte peterselie

Om je vingers bij af te likken!

Italiaanse recepten zijn onze favoriet, en laten we eerlijk zijn: een klassieke spaghetti met gehakt is al-tijd goed. Toch is het soms leuk om wat nieuws te proberen voor een doordeweekse avond, zonder té ver af te wijken van wat je normaal gesproken maakt. Enter: gebakken spaghetti uit de oven. Nét even anders, zonder al te veel moeite. Dit is een basisrecept, dus je kunt elke groente of kaas toevoegen die je maar wilt. 

Zo maak je de oven-spaghetti:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een grote ovenschaal in met bakspray.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet opzij.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit dan een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hier de ui in totdat deze er glazig uitzien. Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
  • Voeg dan het gehakt toe en breng dit op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak dit totdat het gehakt niet meer roze is.
  • Giet het resterende vet af en doe de tomatenblokjes en basilicum erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen en breng eventueel op smaak met meer peper en/of zout.
  • Roer de spaghetti door de gehaktsaus en leg het mengsel in de ovenschaal. Garneer dit vervolgens met de mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Bak de spaghetti tot het is opgewarmd en de kaas is gesmolten, ongeveer 20 minuten.
  • Garneer eventueel met peterselie en ready is je spaghetti uit de oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Gezond en makkelijk recept: gevulde courgette met een Italiaans tintje

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Delish | Beeld: Pexels