Ingrediënten
  • 4 courgettes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 milliliter water
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode peper
  • 250 gram witte champignons
  • 100 gram Ditalini of andere kleine pasta
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram Italiaanse kaasmix
  • Optioneel: pastasaus
Esther Reitsema
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 courgettes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 milliliter water
  • 2 grote tomaten
  • 1 rode peper
  • 250 gram witte champignons
  • 100 gram Ditalini of andere kleine pasta
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 200 gram Italiaanse kaasmix
  • Optioneel: pastasaus

Je hebt er maar één pan voor nodig

Heb je geen zin om drieduizend pannen af te wassen na je kooksessie, maar wil je wel een maaltijd klaarmaken die alle benodigde voedingsstoffen bevat? Dan hebben wij het perfecte recept voor je. Voor deze heerlijke gevulde courgettes heb je namelijk maar één pan nodig. En ze zijn ook nog eens supergezond!

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Halveer de courgettes in de lengte en bak deze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schep de zaden uit de courgettes. Zorg ervoor dat je er genoeg uitschept om de vulling er straks in te doen.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook en de groene peper fijn.
  • Bak in een koekenpan vervolgens de ui, knoflook, peper en het gehakt op middelhoog vuur totdat het gehakt niet meer roze is.
  • Snijd de paprika, tomaten, rode pepers en champignons in kleine stukjes. Roer dit samen met de pasta, tijm, oregano, zout en peper door het gehakt. Voeg hier wat water aan toe en wacht tot het kookt.
  • Kook dit tot het mengsel ingedikt is en de pasta gaar is, zo’n 12 tot 15 minuten. Roer dan de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Schep het mengsel in de courgettes en bestrooi deze met de Italiaanse kaasmix. Giet het resterende water in de bodem van de schaal. Leg aluminiumfolie over de ovenschaal heen en bak dit 20 minuten.
  • Serveer de gevulde courgettes eventueel met pastasaus.
  • Aan tafel!

Lees ook: Makkelijk recept: krokante kipgehaktballetjes

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill